Nikola Grmoja
Nikola Grmoja Foto: Screenshot/YouTube

Na sjednici saborskog Odbora za gospodarstvo u petak se raspravljalo o Ininom plinskom poslovanju, a saborskom odboru izvješće je podnio Danijel Žamboki, predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske energetske regulatorne agencije (Hera) nakon čega su mu zastupnici postavljali pitanja.


Mostov Nikola Grmoja nije se dugo zadržao na sjednici saborskog Odbora za gospodarstvo, ali ju je definitivno obilježio.

"Nisam bio od početka na ovoj raspravi, jer sam bio u Petrinji na Danu branitelja grada Petrinje. 598 branitelja i civila je dalo svoj život u tom malom gradu za ovu zemlju. Kaže kolega Vukas - vi ne znate što radite i vi nam ne trebate takvi. Ja kažem - vi znate što radite i vi ste tu postavljeni da zatvarate oči i da nikog ne kontrolirate. A onda kada nešto izađe, tada će oprati ruke od vas, tada će reći da vas ne poznaju i stavit će nekog drugog da ponovno zatvori oči", započeo je Grmoja.

Ilustracija HDZ-ovci bijesni: "On je Grmuljator! Imamo i mi spornu fotografiju njega s četverostrukim ubojicom"

Nikola Grmoja u saboru Brojni saborski zastupnici neće podržati ustavne izmjene, Grmoja poručio: "Ovo vam neće proći"

"Nije mi bitno što se krade novac jer znam da kradete. Puno mi je gore to da tamo gdje su u pitanju nacionalni interesi, čak ni tu se ne možete suzdržati. Je li moguće da u Ini, mi se tamo borimo s Mađarima u najvažnijoj energetskoj kompaniji, i da tamo, bar tamo ne postavimo ljude s integritetom koje Mađari ne mogu kupiti.

Nama je sada ova Vlada u upravu Ine imenovala Niku Dalića, jedinog bivšeg člana uprave koji nije svjedočio u korist Hrvatske na arbitraži. Imenovala je Markotića koji je primao naloge od MOL-a. MOL-ov čovjek sada sjedi da brani hrvatske interese u upravi Ine.

Pa kako vas nije sramota? Pa ljudi su ginuli za ovu zemlju", galamio je Grmoja te udario šakom o klupu zbog čega se s nje srušila bočica s vodom. Vidjevši da je pala, Grmoja je još jednom udario rukom, uzeo je mobitel, ustao te napustio sjednicu.

Čulo se samo kako jako udara vratima, ali to nije previše uzrujalo Žarka Tušeka, predsjednika Odbora za gospodarstvo, koji je samo smireno rekao: "Ok, zahvaljujem kolegi Grmoji". 

Grmojin nastup počinje na 2:39:00 minute. 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju