Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BIZARNI OBRAČUN

Kapulica opet bio na poligrafu, nudi novi izazov za mostovce. Grmoja: "Ako su odgovori na ova pitanja negativni, javno ću se ispričati HDZ-u!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mario Kapulica gostovao je u Newsroomu N1, gdje je govorio o aktualnim prepucavanjima s Nikolom Grmojom, kao i poligrafskom testiranju na koje ga je izazvao.

HDZ-ov Mario Kapulica rekao je da je priča završila s Nikolom Grmojem. Ističe da nije sklon tužbama.

"Postoji stara izreka da sto puta izrečana laž postaje istina, a ja bih dodao da sto puta izrečena istina ne dobiva na težini. Ostaje pitanje što ostaje čovjeku koji je izložen takvim lažima, pogotovo ako su one politički motivirane. Nisam sklon tužbama, a i dok mu se skine imunitet proći će mandat", kazao je Kapulica gostujući u Newsroomu N1, gdje je podsjetio na razgovor između Grmoje i njega zbog kojeg se on naknadno podvrgnuo poligrafskom testiranju.

Ističe da je Grmoja ponovio laž da je bio u klubu u Slovenskoj. "Kada sam mu rekao da to što govori je laž, on je rekao - jeste vi ste bili u klubu u Slovenskoj 9, idemo to riješiti poligrafom. Čovjek uporno koji laže, pet puta mene izaziva na poligraf. On predlaže poligraf kao mjerilo što je točno, a što ne, on postavlja i pitanje", ističe Kapulica za N1.

Kada dobije rezultate poligrafskog testiranja, dodaje, Grmoja kaže da je to privatno”, kazao je Kapulica koji je napomenuo da je provjerio te otkrio da se to ne može napraviti osim preko privatne agencije.

"Naše obavještajne službe i MUP ne koriste poligrafe za tu namjenu. Jedino što mi je preostalo je da se dragovoljno podvrgnem tom testu preko privatne agencije. Na tom testu nije odgovoreno samo jesam li bio u tom klubu, nego i da nisam znao za postojanje tog kluba dok o tome nisam pročitao u novinama nakon izbijanja afere. Odgovoreno je i da nikada nisam ni bio pozvan da tamo dođem. Pa ako mu to nije dovoljno, nego neki papirići… On je rekao da je dobio neke spiske na kojima je i moje ime. Ja ne znam tko je njemu dao taj spisak", tvrdi Kapulica.

Kaže da se Grmoja, osim lažima, bavi i ucjenama. Otkrio je da je napravio još jedan poligrafski test jer je pretpostavljao da će "lažov Grmoja dovesti u pitanje poligrafsko testiranje koje mu ne ide u prilog". To drugo poligrafsko testiranje je, kaže Kapulica, napravio Romeo Vrečko.

"On je rodonačelnik poligrafa u Hrvatskoj, to je čovjek koji je napravio više 6000 poligrafskih ispitivanja, koji je magistrirao kriminologiju na poligrafskom ispitivanju, koji je prvi i jedan od dvojice stalnih sudskih vještaka za poligrafska ispitivanja", ističe.

Na pitanje zašto je radio testiranje ako je znao da će Grmoja to dovesti u pitanje, Kapulica je rekao da je u početku mislio da će vjerovati. No, istaknuo je da je istina da je prije 20 godina bio kum na vjenčanju Goranu Puklinu, iako negira da ima veze s novcem koji je nađen kod Puklina, kao i da ima veze sa zapošljavanjem u Hrvatskoj lutriji.

Novi izazov

Kapulica je izazvao sve ostale zastupnike Mosta. "Ako se nađe zastupnik Mosta koji je spreman u javnosti iznijeti tvrdnju da imam veze sa zapošljavanjem Željka Fadljevića u Hrvatsku lutriju, ja ću se podvrgnuti poligrafu. Ako se pokaže da lažem, otići ću iz politike, ali ako se pokaže da laže taj koji ponavlja tvrdnju Grmoje, on mora otići iz politike", nudi Kapulica.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SVE JE ZABILJEŽENO Kapulica i Grmoja posvađali se zbog kluba u Slovenskoj pa se okladili: "Tko izgubi, napušta politiku"

Pročitajte i ovo Dragan Kovačević tko će biti pozvan za svjedoke? Kovačevićev Klub očito bio jako popularan: Sve duži popis ''uglednika'' koji su ga pohodili

Također, dodaje, ako se pokaže da ima ikakve veze s novcem pronađenim kod Puklina, otići će iz politike, ali ako se pokaže da nema, onda će i taj idući zastupnik Mosta otići iz politike.

"Spreman sam ići do zadnjeg zastupnika Mosta u Saboru. Samo što ćemo nakon što odgovorim na Grmojina pitanja zamijeniti uloge i ja ću postavljati pitanja zbog kojih će oni ići na poligraf. Mislim da je to pošteno", zaključio je.

Grmoja: Smiješni Kapulica koji je do grla umočen u aferu

Nije trebalo dugo čekati odgovor Nikole Grmoje na gostovanje Kapulice. Njegov odgovor s Facebooka prenosimo u cijelosti.

"Smiješni Kapulica koji je do grla umočen u aferu JANAF se obvezao javno i pred kamerama odgovoriti na pitanja vezana uz Klub u Slovenskoj 9 i aferu JANAF misli da će plaćanjem poligrafskih testiranja pobjeći od suočavanja s istinom.

HDZ polako preuzima manire Aleksandra Vučića koji na sve prozivke oporbe u Srbiji odgovara plaćenim poligrafskim testiranjima.
Kapulici poručujem da može platiti tisuće testiranja i odraditi ih daleko od očiju javnosti, ali od pitanja na koja treba odgovoriti javno pred kamerama neće pobjeći.

A pitanja glase: Je li kumstvom povezan s Goranom Puklinom koji je čuvao više od četiri milijuna kuna iz kluba u Slovenskoj 9 u svom stanu, a koje su pripadale Draganu Kovačeviću?

Jesu li točne informacije da je nakon Puklinova uhićenja USKOK u Puklinovu mobitelu pronašao niz poruka među kojima su i one upućene Mariju Kapulici na temelju kojih je Uskok proširio optužnicu za novu točku optužbe kojom se tereti Kapuličinog kuma Puklina da je tvrtci Fleksbit ( čiji je Puklin bio prikriveni vlasnik) u suradnji sa Željkom Fadljevićem namjestio posao nabave softvera za online klađenje koje je Hrvatska lutrija platila navedenoj tvrtci ukupno 8,29 milijuna kuna?

Jesu li točne informacije da su USKOK-ovi istražitelji pronašli u mobitelu Gorana Puklina WhatsApp poruku koju je 22. rujna 2019. Puklin poslao svojem prijatelju i kumu Mariju Kapulici, predsjedniku Zajednice utemeljitelja HDZ-a, a u kojoj tvrdi da je on predložio predsjedniku Uprave HL-a Mariju Musi da Fadljevića postavi na direktorsko mjesto u HL-u?

Je li točno da je iz navedene poruke jasno da je o postavljanju Fadljevića na direktorsko mjesto u Hrvatskoj lutriji Puklin SMS porukom obavijestio Kapulicu i da navedena poruka glasi ovako: Onaj Željko Fadljević (jednom sam ti ga doveo u ured i jednom smo bili na ručku, kod Muse je direktor nabave po mojoj preporuci, ja ga znam dok smo još skupa radili u Dalekovodu?

Je li imao ikakvog utjecaja na zapošljavanja u Hrvatskoj lutriji?
I najnovija informacija koja dodatno inkriminira Kapulicu a glasi: Je li njegov sin Mislav Kapulica radio u tvrtki njegova kuma i osumnjičenika Puklina koja je dobivala poslove s Hrvatskom Lutrijom, a u koju je Puklin namjestio Fadljevića da tvrki Fleksbit namješta poslove?

Ako su odgovori na ova pitanja negativni ne samo da ću se povući iz politike nego ću se ispričati javno HDZ-u. A ako su pozitivni ne samo da Kapulica mora iz politike i na razgovor s DORH-om i USKOK-om nego iz politike mora i Plenković koji je tako kompromitiranog čovjeka postavio za svog savjetnika!

Svi ovi udari posljedica su straha jer će Most uskoro biti ključan za sastavljanje Vlade, a ja neću kao 2015. odbiti mjesto ministra policije!", odgovorio je Grmoja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene