Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IZJAVA MINISTRA

Grlić Radman o oslobođenju Prebega: "Vlada je predano surađivala s ukrajinskim tijelima"

U srijedu poslijepodne odjeknula je vijest o tome da je Rusija oslobodila deset ratnih zarobljenika u Ukrajini, uključujući i jednog hrvatskog državljanina - Vjekoslava Prebega.

Vijest je potvrdilo i hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova, a vijest je komentirao i resorni ministar Gordan Grlić Radman

"Veliko mi zadovoljstvo izvijestiti kako je hrvatski državljanin Vjekoslav Prebeg, koji je zarobljen u Ukrajini u travnju, danas oslobođen i sutra će biti u Hrvatskoj, u svojoj domovini", rekao je Grlić Radman.

Pročitajte i ovo Anica Djamić i Hrvoje Krešić Za Dnevnik Nove TV Hrvatska veleposlanica o oslobođenju Prebega: "Služba vanjskih poslova je bila najistureniji igrač"

Pročitajte i ovo Vjekoslav Prebeg - 1 Poznat posrednik Rusija oslobodila 10 ratnih zarobljenika: Iz MVEP-a potvrdili da je među njima i Hrvat Vjekoslav Prebeg

Dodao je kako je hrvatska Vlada zajedno sa službom vanjskih poslova od prvoga dana predano radila i surađivala s ukrajinskim tijelima na oslobađanju Vjekoslava Prebega. 

"To je bila i tema razgovora predsjednika Vlade Andreja Plenkovića s ukrajinskim državnim vrhom pri njegovom posjetu Ukrajini u svibnju. Ovim putem zahvaljujemo i Saudijskoj Arabiji na zalaganju, kao i ukrajinskoj strani na suradnji i svesrdnoj pomoći u rješavanju ovog, nama iznimno važnog slučaja", zaključio je Grlić Radman u kratkom videoobraćanju.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene