Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za Dnevnik Nove TV

Hrvatska veleposlanica o oslobođenju Prebega: "Služba vanjskih poslova je bila najistureniji igrač"

Rusija je oslobodila 10 ratnih zarobljenika zarobljenih u Ukrajini, uključujući i hrvatskog državljanina. Iz MVEP-a su potvrdili kako je riječ o Vjekoslavu Prebegu koji je pušten zahvaljujući posredovanju Saudijske Arabije, a već sutra se očekuje u Hrvatskoj.

O oslobađanju Vjekoslava Prebega, reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić razgovarao je s hrvatskom veleposlanicom u Ukrajini Anicom Djamić.

"Mi smo svi od travnja bili angažirani na rješavanju ovog slučaja. Početne razgovore je obavio premijer Plenković kada je razgovarao s najvišim državnim vrhom Ukrajine. Služba vanjskih poslova je bila najistureniji igrač", kazala je Djamić.

Vijest nas je ugodno iznenadila i nešto je što će nam uveseljavati sljedeće dane, dodaje. Kazala je da nema detalje o posredovanju Saudijske Arabije, ali da je njihova uloga u cijelom procesu bila vrlo značajna.

Pročitajte i ovo Zarobljeni hrvatski državljanin ZAROBLJEN U MARIUPOLJU Ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo da je u Ukrajini zarobljen Hrvat: "Radimo na rješavanju slučaja..."

Ne zna je li Prebeg na putu u Hrvatsku. "Znam samo da je došao na međuodredište, ali kada će krenuti u Hrvatsku - taj podatak nemam", rekla je Djamić.

Što se tiče pokrenutog sudskog procesa, Djamić je kazala da će to biti najbolje pitati Prebega kada dođe u zemlju. 

Cijeli razgovor pogledajte u priloženom videu.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene