Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Preku na Ugljanu održan je popularni i već tradicionalni škraping. Utrka je to izdržljivosti po morskim stijenama. Četrdeset kilometara borbe sa oštrim i visokim stijenama, usjecima i nepreglednim šumama na Preko je privuklo petsto natjecatelja iz nekoliko zemalja. Mnogi u takvom okruženju i ne pronađu put do cilja.


Potpuno iscrpljeni, natjecatelji vodu traže kao usred pustinje. Teško je nabrojati svu opremu potrebnu za ozbiljan rezultat na škrapingu. Tu su cijevi za dotok vode, planinarski štapovi. Trči se, penje, vozi bicikl. Najopremljeniji imaju uređaje za satelitsku navigaciju, no ni to ne pomaže.

Vezani članci Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL Kod Ugljana pronađeno i drugo žensko tijelo: "Obje su srednje dobi, jače građe i u kupaćim kostimima" Oboljele sve palme na Ugljanu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Velika šteta na otoku Ugljanu: Jedan od otočnih simbola zauvijek će nestati

'Pune su mi noge žuljeva, čak smo se izgubili. Imam profesionalnu opremu, ali amatersko tijelo i pripremu', rekao je Veljko Brajković iz Pazina. Mnogi su posljednji put obuli svoje najdraže tenisice. Svake godine netko s ogrebotinama završi na previjanju. Koncentracijom na svaku škrpu, ne mislite na iscrpljeni organizam. Škraping postaje tradicionalan. Svake godine širi se i fond nagrada. Tako će već slijedeći put uz bok najizdržljivijem škraperu, stajati i najljepša djevojka dalmatinskih škrapa.