Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba s oštrim i visokim stijenama

VIDEO: Četrdeset kilometara škrapa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Preku na Ugljanu održan je popularni i već tradicionalni škraping. Utrka je to izdržljivosti po morskim stijenama. Četrdeset kilometara borbe sa oštrim i visokim stijenama, usjecima i nepreglednim šumama na Preko je privuklo petsto natjecatelja iz nekoliko zemalja. Mnogi u takvom okruženju i ne pronađu put do cilja.

Pročitajte i ovo Kanader - 3 evakuirano nekoliko pacijenata VIDEO Lokaliziran je požar na Ugljanu u blizini Psihijatrijske bolnice: "Nagorjelo je nekoliko krovišta" Trajekt SIS (Foto: Općina Preko) Nezadovoljni stanovnici i turisti Općina Preko prijeti blokadom zadarske luke u jeku sezone: "Trajekti su truli, hrđavi i prljavi i tražimo nove"

Potpuno iscrpljeni, natjecatelji vodu traže kao usred pustinje. Teško je nabrojati svu opremu potrebnu za ozbiljan rezultat na škrapingu. Tu su cijevi za dotok vode, planinarski štapovi. Trči se, penje, vozi bicikl. Najopremljeniji imaju uređaje za satelitsku navigaciju, no ni to ne pomaže.

'Pune su mi noge žuljeva, čak smo se izgubili. Imam profesionalnu opremu, ali amatersko tijelo i pripremu', rekao je Veljko Brajković iz Pazina. Mnogi su posljednji put obuli svoje najdraže tenisice. Svake godine netko s ogrebotinama završi na previjanju. Koncentracijom na svaku škrpu, ne mislite na iscrpljeni organizam. Škraping postaje tradicionalan. Svake godine širi se i fond nagrada. Tako će već slijedeći put uz bok najizdržljivijem škraperu, stajati i najljepša djevojka dalmatinskih škrapa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene