Robert Hranj, viceadmiral i direktor Glavnog stožera OSRH-a izrazio je u ime načelnika Glavnog stožera OSRH-a žaljenje zbog događaja u Kabulu u kojem su ranjeni hrvatski vojnici te ga najoštrije osuđuje. Jedan od ranjenih vojnika preminuo je u bolnici zbog težine ozljeda zadobivenih u napadu bombaša samoubojice.

Galerija


"Svi naši vojnici u operaciji Resolute Support u Afganistanu sudjeluju kao savjetnici i mentori. Oni ne sudjeluju ni u kakvim borbenim operacijama ili, kako to tamo kolokvijalno kažu, kinetičkim operacijama. U svakom slučaju, pomažu u razvoju afganistanskih sigurnosnih snaga. U tom je smislu i ovaj napad teško razumljiv", naglasio je Hranj.

Damir Krstičević (Foto: MORH) Preminuo pripadnik HV-a ozlijeđen u Afganistanu: ''Hrabro i časno u vječnost je otišao naš sin, vojnik, muž i otac''

Isto tako je poručio kako se nada da će se sva trojica ranjenih vojnika uspješno oporaviti i da ćemo ih brzo vidjeti u Hrvatskoj. Dva sata kasnije najteže ranjeni od trojice vojnika, preminuo je u bolnici, a ministar obrane Damir Krstičević osobno je izrazio sućut njegovoj obitelji.

"Trenutačno im se pruža maksimalna medicinska pomoć u američkoj bolnici treće razine u Bagramu. Čim budu sposobni, oni će uz pomoć naših saveznika biti prebačeni u Hrvatsku", rekao je Hranj.

Ministar obrane Damir Krstičević u srijedu je izvijestio hrvatsku javnost o napadu bombaša samoubojice na vozilo hrvatske vojske u sklopu međunarodne vojne misije u Kabulu u Afganistanu. U napadu su teško ranjena trojica hrvatskih vojnika, a jedan je nažalost i preminuo.