Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ODRŽANE SJEDNICE

Vesna Vučemilović jednoglasno izabrana za predsjednicu Glavnog odbora Hrvatskih suverenista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski suverenisti u nedjelju su održali konstituirajuće sjednice Predsjedništva te Glavnoga odbora, a Vesna Vučemilović jednoglasno je izabrana za predsjednicu Glavnog odbora, priopćeno je iz stranke.

Predsjednik stranke Marijan Pavliček, koji je vodio sjednicu Predsjedništva, istaknuo je da Suverenisti - nakon ujediniteljskog Sabora i nedavnih pojačanja u saborskom Klubu - pokazuju svoju širinu.

Pročitajte i ovo Vesna Vučemilović traži reviziju Šefica saborskog odbora: ''Nitko u Hrvatskoj ne zna koliko je djece posvojeno iz DR Konga'' Božo Petrov Dvostruki iznos Čekaju li nas nove porezne izmjene? Oporba ima novi prijedlog, posebno bi se mogao svidjeti jednoj skupini građana

Na sjednicama tijela stranke, kako se navodi u priopćenju, poseban naglasak stavljen je na predstojeće prikupljanje potpisa za referendumsku inicijativu "Zaštitimo hrvatsku kunu".

Inicijativom žele u Ustav Republike Hrvatske uvrstiti odredbu prema kojoj bi odluku o promjeni službenog sredstva plaćanja (valute) donosio narod na referendumu.

Odluku o eventualnom uvođenju eura mora potvrditi narod, odnosno uvođenje eura bilo bi moguće tek onda kada to želi većina birača, poručuju Suverenisti.

Pripreme za skupljanje potpisa su u tijeku, tiskan je velik broj potpisnih lista, navode u priopćenju, i vjeruju da će broj skupljenih potpisa biti daleko veći od potrebitih 380.000.

Za zamjenike predsjednice Glavnoga odbora stranke Vesne Vučemilović izabrani su Dživo Brčić i Hrvoje Šlezak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene