Dvije žene, Vesna Nađ i Višnja Tafra, stale su između Mosta i HDZ-a. Partnere s kojima su na vlasti, koje potresa afera s obiteljskim paketom zapošljavanja, razljutio je najnoviji kadrovski potez Mostova Ivana Kovačića. Odluka da u Ministarstvo uprave zaposli zamjenice iz mandata SDP-ove Vlade.


Prosvjedovali su. Tražili i njezinu smjenu. SDP-ova Vesna Nađ sada je u ministarstvu HDZ-ovog
partnera na vlasti - viša upravna savjetnica.

Vezani članci Andrej Pleković, predsjednik HDZ-a Plenković o COVID putovnicama i dodatku na mirovinu: "Mislim da bi se to moglo do ljeta riješiti", "Dodatak na mirovine nije predizborni potez" Slika nije dostupna Pogledajte video koji je uzrokovao buru u redovima vladajućih

"U dogovoru ministra Tome Medveda, mene i same gospođe Nađ, napravljen je prijelaz", pojasnio je ministar uprave Ivan Kovačić.

I Tomo Medved bio je među braniteljima koji su tražili njezin odlazak. Njegov prethodnik pak, pozdravlja novi angažman bivše suradnice.

"Nisam dao na nju, ni na svog pomoćnika. Jednostavno sam takav. Ali znate ono, kako
kažu Zagorci, družba je družba, služba je služba - želim im svako dobro", kazao je bivši ministar branitelja Predrag Matić.

I nije Nađ, inače i zamjenica Davora Bernardića u zagrebačkom SDP-u, jedino MOST-ovo
pojačanje u istom ministarstvu. Višnju Tafru, preko javnog je natječaja, MOST-ov Kovačić izabrao za glavnu tajnicu.

"Ja smatram da će ministarstvo profitirati i s Tafrom i s Nađ. Ako su se gospođe tijekom svog
dugogodišnjeg rada zamjerile nekome, a pogotovo suprotnim opcijama, smatram da ih ne
trebamo proganjati. Obnašale su visoke dužnosti i u HDZ-ovim vladama", kazao je Kovačić.

No, HDZ-ov Josip Đakić negoduje zbog ovog kadrovskog poteza.

"Znamo da te osobe nisu doprinijele nikakvom napretku i razvoju ni ministarstva branitelja, ni obrane. Bile su teret ministarstvima i načinile su ogromne štete i braniteljima i vojnicima", smatra Đakić.

Tafra nije član nijedne stranke. Tri je desetljeća u obrambenom sustavu. Bila je vojna savjetnica dvojici bivših predsjednika.

"Možda oni aludiraju da će u skorije vrijeme s SDP-om napraviti koaliciju. Nisam siguran u to, ali ne znam čemu takva podla odluka", kaže Đakić.

S HDZ-ovim Damirom Krstičevićem, doznajemo, Tafra nije mogla surađivati. No, da je ovime Krstičević na gubitku - smatra njezin bivši šef.

"Kovačiću, svaka čast, usudio si se uzeti zamjenicu ministra SDP-a. Šteta za MORH, ali dobra stvar za Kovačića", prokomentirao je bivši ministar obrane Ante Kotromanović Kovačićevu odluku .

Kovačić kaže kako samo traži da u poslu opravdaju njegovo povjerenje.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr