Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poziv Domagoja Mikića

Veliko iznenađenje za dvije udruge koje pomažu djeci s teškoćama i trebaju pomoć: "Ako se ugase, neće biti potpore od nikuda, oni spašavaju našu djecu"

Aktualno Galerija Grupa Dalmatino i Domagoj Mikić, reporter Dnevnika Nove TV Grupa Dalmatino i Domagoj Mikić, reporter Dnevnika Nove TV Foto: Dnevnik Nove TV Rezica Ritcgasser Mudronja Rezica Ritcgasser Mudronja Foto: Dnevnik Nove TV Majda Ivanda Majda Ivanda Foto: Dnevnik Nove TV Marijana Rajić i Domagoj Mikić, reporter Dnevnika Nove TV Marijana Rajić i Domagoj Mikić, reporter Dnevnika Nove TV Foto: Dnevnik Nove TV +17 Franka Žalac i Domagoj Mikić, reporter Dnevnika Nove TV Galerija 1/22 >>
Udruge Aurora Šibenik i Izvor ljubavi bore se s financijskim problemima koji bi se mogli odraziti na njihov rad i živote njihovih korisnika. Kako bi im izmamili osmjehe na lica i uljepšali im nadolazeće blagdane, ekipa Poziva pripremila im je veliko iznenađenje.

Nakon što su prošle godine u blagdansko vrijeme razveselili štićenike dječjeg doma u Lipiku, ekipa ''Poziva'' s istom misijom otišla je u Šibenik gdje su apel za pomoć uputile udruga Aurora i Izvor ljubavi. 

Poziv u blagdanskoj misiji: Dvjema šibenskim udrugama pripremili su pravo blagdansko iznenađenje - 15 Poziv u blagdanskoj misiji Foto: Dnevnik Nove TV

Za 50-ak obitelji s područja Šibenik udruga Aurora znači život. Okuplja mlade i djecu s invaliditetom i bori se za ono njima najvažnije – integraciju u društvo. Njihovi problemi su svakim danom sve veći. 

Kombi kojim idu na razna sportska natjecanja odavno nije pouzdan partner. Bez njega doslovno ostaju na mjestu, a svaki odlazak na putovanje je rulet.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić, reporter Dnevnika Nove TV Uoči superizborne godine EKSKLUZIVNO Dnevnik Nove TV istražuje koga Hrvati žele za premijera!

Obećanja, pogotovo političkih, uobičajeno ne nedostaje, ali realizacija izostaje.

''Političarima je posao da pričaju, a na nama je da dokažemo da smo vrijedni i da osobe s invaliditetom mogu kada im se pruži prilika i da pronađemo način za daljnji rad. Važna je empatija, izazovno je jako“, istaknula je predsjednica udruge Aurora Marijana Rajić u razgovoru s reporterom Dnevnika Nove TV Domagojem Mikićem. 

Objasnila je i u kojem bi im još dijelu dobro došla pomoć: ''Preselili smo prošli tjedan u novi prostor, tu je soba za senzoriku, treba je urediti, oprema za novi prostor, didaktičke igračke i stvari za rad.''

Pročitajte i ovo Ilustracija Financijska pismenost Nudi vam se 1000 eura: Hoćete li ih uzeti odmah ili za godinu dana?

Nakon 16 godina udruzi kroz koju je prošlo više 400 djece prijeti scenarij ključ u bravu. Udruga za pomoć djeci s poteškoćama u učenju Izvor ljubavi preživljava zahvaljujući mirovini njezine dugogodišnje predsjednice Majde Ivande

Poziv u blagdanskoj misiji: Dvjema šibenskim udrugama pripremili su pravo blagdansko iznenađenje - 15 Majda Ivanda Foto: Dnevnik Nove TV

Ako se Izvor ljubavi ugasi, roditelji sa šibenskog područja čija djeca imaju, primjerice, problema s disleksijom, bit će izgubljeni, upozorila je Rezica Ritcgasser Mudronja, majka disleksičnog djeteta, u razgovoru s reporterom Dnevnika Nove TV Domagojem Mikićem.

''Oni neće imati pomoć od nikuda, njima je jedini izvor stvarno Izvor ljubavi, njihovu djecu ona spašava, djeci treba naša udruga Izvor ljubavi", poručila je. 

Poziv u blagdanskoj misiji: Dvjema šibenskim udrugama pripremili su pravo blagdansko iznenađenje - 15 Rezica Ritcgasser Mudronja Foto: Dnevnik Nove TV

''Uvjerili smo se još prošle godine kako nema većeg poklona od iskrenog osmjeha i veselja, posebno djece. Donijeti nekome radost u život, makar i nakratko, htjeli smo i ove godine. Reakcije i atmosfera koje donosimo iz Šibenika potvrda su da smo u tome i uspjeli i vjerujem da gledatelje neće ostaviti ravnodušnima. No, krajnji cilj je da zajedničkim snagama omogućimo ovim udrugama nesmetan rad, da im pomognemo kako bi one dalje nastavile pomagati drugima“, rekao je Domagoj Mikić, urednik i voditelj rubrike Poziv Dnevnika Nove TV.

Poziv u blagdanskoj misiji: Dvjema šibenskim udrugama pripremili su pravo blagdansko iznenađenje - 15 Poziv u blagdanskoj misiji: Dvjema šibenskim udrugama pripremili su pravo blagdansko iznenađenje - 8 Foto: Dnevnik Nove TV

Kako bi im izmamili osmjehe na lica i uljepšali nadolazeće blagdane, ekipa Poziva pripremila im je veliko iznenađenje – koncert omiljene im grupe Dalmatino, čiji su članovi poručili da im je bilo zadovoljstvo sudjelovati i pomoći. 



Kako bi blagdanski ''Poziv" ovu emotivnu priču prenio na male ekrane, zaslužna je ekipa Nove TV predvođena direktorom fotografije Kristijanom Jantonom te snimateljima Jakšom Jukicom i Danom Margetićem, dok je za montažu zaslužan Igor Lovrenčić.

Humanitarnu akciju RODITELJSKA LJUBAV - KLJUČ USPJEHA PODRŽITE POZIVOM NA BROJ
☎️ 060 9006! 0,66€/5kn + PDV
Također rad dvije šibenske udruge možete podržati i uplatama na račun koji je otvoren za ovu akciju.

UDRUGA IZVOR LJUBAVI ŠIBENIK
Zagorska 14
22000 Šibenik
IBAN: HR09 2500 0091 5011 5521 4
SWIFT adresa BIC Addiko Bank d.d. Zagreb HAABHR22 

Svoju priču možete poslati i putem Facebook stranice ili putem web forme.

  Poziv u blagdanskoj misiji: Dvjema šibenskim udrugama pripremili su pravo blagdansko iznenađenje - 15 Poziv u blagdanskoj misiji Foto: Dnevnik Nove TV

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene