Dnevnik Nove TV ovog je Božića donio posebno blagdansko izdanje svoje rubrike Poziv koja se emitira svake nedjelje. Ovog puta uputili su se u Lipik kako bi djeci iz dječjeg doma uljepšali ovo božićno vrijeme.

Galerija Domagoj Mikić, novinar Nove TV Petar Grašo Tajni gost +6 Infrastruktura zahtjeva brojne zahvate - 3

Prostorijama dječjeg doma u Lipiku najčešće odzvanjaju pjesme Petra Graše, a malim je stanarima omiljena Fritula, stoga ih je ekipa Poziva odlučila iznenaditi upravo gostovanjem njihova omiljenog pjevača.

Kad je dobio ovaj poziv, Grašo nije dvojio: ''Nije bilo uopće u pitanju, pogotovo kad se radi o djeci. Za sve što je u životu vezano za djecu ja sam na raspolaganju, a kad sam vidio kako su dobri pjevači, kako su veseli, radost je bila još veća''.No, nije u domu sve pjesma. Brojni problemi muče djecu i odgajatelje u Lipiku, a najveći je svakako infrastruktura koja zahtjeva hitne zahvate.

"U ovom trenutku, ono u što najviše moramo ulagati je zamjena vanjske stolarije, koja je stara 30 godina, te dijela krovišta i vanjskih dječjih igrališta kako bismo poboljšali i osigurali uvjete za igru djece i njihovo slobodno vrijeme'', rekao je ravnatelj Doma Ivan Pušćenik.

Dječji dom Lipik nedavno je proslavio 100 godina postojanja tijekom kojeg je primio tisuće djece, koja su iz različitih razloga ostala bez roditeljske skrbi.Cijelu priču pogledajte u prilogu.

Ako želite pomoći javite se na mail cpuuz.lipik@gmail.com ili na broj 098 161 04 33.

Pomoći možete i uplatom na tekući račun: 
IBAN: HR9523900011100014245 (Hrvatska poštanska banka)

Svoju priču možete poslati i putem Facebook stranice ili putem web forme.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju