Obavijesti Pretražite Navigacija
Ima se, može se

HDZ na izbornu kampanju u Lici potrošio mnogo više nego svi ostali zajedno

Izbori, ilustracija (Foto: Grgo Jelavić/Pixsell)
Izbori, ilustracija (Foto: Grgo Jelavić/Pixsell) Foto: Grgo Jelavi?/Pixsell
U kampanji za prijevremene izbore za skupštinu Ličko-senjske županije, koji će se održati u nedjelju, 10. ožujka, HDZ-ova je koalicija potrošila više nego što su zajedno potrošili svi ostali sudionici, njih osam, pokazuju njihova javno objavljena preliminarna izvješća.

Koalicija HDZ/HSU/HSP-AS/HSS/HBS do sada je na kampanju potrošila 119 tisuća kuna, njezin glavni izborni konkurent, lički župan Darko Milinović, odnosno njegova nezavisna lista samo 1656 kuna, SDP oko 33.500 kuna, Nezavisna lista Ante Dabe 20.300 kuna, stranka Milana Bandića nešto više od 18 tisuća, Živi zid 9500 kuna, svi zajedno 83 tisuće kuna.

Pročitajte i ovo Ilustracija Superizborna 2024. Za točno godinu dana hrvatski građani će na birališta: Objavljeni zanimljivi podaci Prosvjed u Poljskoj - 4 uoči parlamentarnih izbora VIDEO/FOTO Pola milijuna Poljaka izašlo na ulice u golemim prosvjedima protiv vlasti: "Dosta je!", "Ne želimo autoritarnu Poljsku"

SDSS, HSP te HSLS koji na izbore ide u koaliciji sa HNS-om, izvijestili su da nisu imali izbornih troškova, s tim da je HSLS, naveo da je za medijsko oglašavanje potrošio oko 9600 kuna, uz simboličan popust od 86 kuna.

Od donatora najviše dobio Dabo

HDZ-ova koalicija od jednog je donatora dobila 10 tisuća kuna, Ante Dabo od njih pet 25.100, HSLS je kao donaciju naveo vlastitih 35 tisuća kuna. Ostali sudionici, pa i Milinović, navode da donacija nisu imali.

HDZ je najviše (više od 90 tisuća kuna) potrošio na promidžbu, grafičke i tiskarske usluge te reprezentaciju (19 tisuća). Na iste stavke SDP je potrošio oko 17.600 kuna, NL Ante Dabe oglašavanje na portalima stajalo je gotovo 20 tisuća kuna.

Stranka Bandić Milan 365 kao trošak navodi (kupovinu) samostojećeg hladnjaka i ležaja (4360 kuna), peći na kruto gorivo (3300 kuna), najam šatora i stolova (3500 kuna), koalicija HSLS/HNS na je medijsko oglašavanje potrošila 9600 kuna i dobila popust od 86 kuna.

Živi zid je na grafičke i tiskarske usluge potrošio oko 3400 kuna, za kupovinu namirnica i benzina, zbrojeno, 2000 odnosno 2900 kuna.

Noćas u ponoć istekao je rok do kojega je devet sudionika nedjeljnih prijevremenih izbora moralo objaviti financijska izvješća o prihodima i rashodima, o donacijama i o popustima za medijsko oglašavanje. Svaki od njih, prema zakonu, na promidžbu može potrošiti po 600 tisuća kuna, a koliko će to biti u konačnici - pokazat će konačna izvješća koja će morati sastaviti zaključno do 9. travnja.

Vlada je za 10. ožujka raspisala prijevremene izbore za Županijsku skupštinu Ličko-senjske županije, jer nije donijela proračun za ovu godinu. Zbog istog razloga u nedjelju se biraju gradska vijeća Iloka i Ogulina te općinsko vijeće Davora. (Hina) 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene