Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Promet je gust i prema moru i prema unutrašnjosti, javio je Hrvatski autoklub u 14 sati.


Dionicom autoceste A1 Zagreb -Karlovac vozi se i dalje u koloni usporeno. Ispred tunela Mala Kapela, vozi se usporeno u koloni duljine oko 15,5 km prema moru, ispred tunela Sveti Rok vozi se usporeno u koloni duljine oko 9,5 km u smjeru mora, a prema unutrašnjosti kolona je duljine oko 8 km.

Vezani članci Janez Janša I slovenski premijer prati stanje na cestama: "Podsjećamo ponovno da će ulazak u Sloveniju biti izuzetno težak" Satima se čeka na graničnom prijelazu Bajakovo na izlazu iz zemlje prema Srbiji - 1 U večernjim satima smanjile se gužve na graničnim prijelazima: Kolone sada jedan kilometar

Promet ličkom magistralom je pojačan, ali ide bez zastoja.

Gust je putnički promet na graničnim prijelazima Macelj, Bregana, Goričan, Rupa, Pasjak, Kaštel i Plovanija. Zbog sporog protoka vozila sa slovenske strane dugo se čeka. Na izlasku GP Bajakovo putnička vozila čekaju oko 30 minuta, promet je pojačan i na GP Stara Gradiška, u oba smjera.

U trajektnim pristaništima je također gužva. Duže se čeka na ukrcaj u Brestovi, na Prizni i , Žigljenu, gdje je kolona vozila duljine oko 2,5 km, zatim na Mišnjaku, Valbiski te u Jablancu gdje je kolona duga oko 4 km. 

U luci Split uvedene su dodatne linije za Vis, Brač i Šoltu, pa nema duljih čekanja, a promet je pojačan i u trajektnoj luci Zadar.