Obavijesti Video Pretražite Navigacija
tlo ne prestaje podrhtavati

Vatrogasni zapovjednik iz Gline: "Svaki dan se vraćamo, mislili smo da ćemo biti gotovi. Jako je opasno"

Sve žurne službe i dalje su na trenu, posebno je kritično na području Gline, gdje nakon novog potresa prijeti urušavanje brojnih objekata.

S vatrogascima na intervenciji bio je Andrija Jarak koji je razgovarao sa zapovjednikom vatrogasne operativne zone Glina, Goranom Frankovićem.

Franković kaže da su u posljednjih 10 dana imali 1600 intervencija u kojma je sudjelovalo 3600 ljudi od kojih je 2100 vatrogasaca.

Danas rade pripremu za uklanjanje objekta iz glavne ulice u Glini.

"Radimo niz priprema jer sutra ujutro moramo osigurati ovu prometnicu. Jako je opasno, zato radimo noćne pripreme da ne bi ujutro kad dođu strojevi i operativa", kazao je Franković.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Da se ne zaboravi ''Neka petrinjski orao ponovno poleti'': Studentica Petrinji posvetila dirljivu ilustraciju kao simbol razornog potresa

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bolno za gledati Iza potresa ostale ruševine i tužni prizori: Fotografije Petrinje, Gline i okolice slamaju srce

Kazao je i da se sve snage uključene u pomoć upućuju na jednu platformu te je sve prikazano na sustavu. "Mi radimo na sigurnosti, svi koji su uključeni u sistem bit će sigurni", rekao je.

Među ljudima i dalje vlada strah, a tlo ne prestaje podrhtavati. Samo danas je podrhtavalo sedam ili osam puta.

"Jučer smo imali u 18 sati potres, svaki dan se vraćamo, mislili smo da ćemo biti gotovi. Radimo na sanaciji i pomoći ugroženom stanovništvu", kazao je te dodao kako vatrogasci ljudima nose i lijekove.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene