Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Da se ne zaboravi

''Neka petrinjski orao ponovno poleti'': Studentica Petrinji posvetila dirljivu ilustraciju kao simbol razornog potresa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Studentica dizajna iz Zagreba Petrinji je posvetila ilustraciju kao podsjetnik na ono što je Petrinja prošla u potresu. Ozlijeđeni orao simbol je potres koji je 29. prosinca pogodio Petrinju i okolna mjesta.

Mia Rajda, mlada Zagrepčanka i studentica dizajna, za Petrinju je napravila ilustraciju kao podsjetnik na razoran potres koji ju je pogodio prošlog utorka.

Pročitajte i ovo New York - 2 Podrhtavanje Potres snažno zatresao New York, osjetio se i u okolnim saveznim državama Potres u Petrinji Slab potres Novo podrhtavanje tla na Baniji: "Petrinja - samo tutanj pod zemljom, ko grmljavina"

Kao inspiracija za simbol potresa poslužio joj je simbol grada Petrinje – crni orao. Maleni orao ozlijeđen u potresu predstavlja tako Petrinju i njezine stanovnike ranjene u potresu.

''Mislim da sada svi trebamo svojim strukama uložiti u ovakve stvari. Ja sam iz Zagreba i osjetila sam ptores i znam kako je to. Kako je Zagreb imao Zagija, mislila sam da svaka takva stvar imati neki svoj zaštitni znak. Jednog dana kada će se prestati pisati o njima da se pamti ovakva tragedija'', kaže nam Mia.

Otkrila nam je i zašto orla nije ilustrirala kao zastrašujuću pticu. ''Ja sam napravila dječju verziju jer, naravno da sam mogla napraviti i ozbiljnu verziju, ali ovako sam pogodila sve jer svi mi imamo dijete u sebi'', rekla je.

Petrinjcima, i svima drugima koje je potres pogodio, poručila je da u sebi pronađu snagu. ''Taj je orao najjača životinja. Zato svi trebamo skupiti naše snage da taj orao ponovno poleti, svi mi možemo pomoći'', kazala je Mia.

Dodala je da i je da posebno tužno to što Zagrepčani nakon potresa mogu na ulicama prepoznati svoj grad, ''ali kada Petrinjci prolaze ulicama, od njih nije ostalo ništa''.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene