Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog bure u pripravnosti

Gorjelo i nadomak Splita, vatrogasci upozoravaju - treba dojaviti svako paljenje vatre na otvorenom prostoru

Požar koji je buknuo u ponedjeljak ujutro na području Marušića kod Omiša ugašen je oko 13 sati. Vatrogasci posebno apeliraju na poljoprivrednike da svako paljenje prijave. Gorjelo je i u Donjem Sitnu, nadomak Splita.

U ponedjeljak oko 16:30 sati došlo je do požara trave i niskog raslinja u mjestu Donje Sitno. ''Na teren su izašla dva vozila sa šest vatrogasaca. Obuhvaćeno je bilo 400 kvadrata niskog raslinja. Navjerojatnije je uzrok otvoren plamen'', kazao je za DNEVNIK.hr Tomislav Mihanović, zapovjednik DVD Žrnovnica.

Ugašen je i požar na području Marušića. ''Jutros u pola devet je bila dojava. Podignute su bile sve snage, od Makarske do Splita'', pojasnio je Višeslav Pešić, zapovjednik DVD-a Omiš. Zahvalio se svima iz DVD-a, jer je vjetar otežavao gašenje i kanader nije mogao doći. ''Bio je blizu kuća, ali smo ga uspjeli usmjeriti prema planini'', rekao je Pešić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Gorjelo je iznad kuća" Požar kod Omiša pogašen, izgorio 1,5 hektar borove šume: Bura otežala posao pedesetak vatrogasaca

Sinjski vatrogasci i jučer su imali niz intervencija.

Pešić je kazao kako apeliraju posebno na poljoprivrednike da prijave paljenje vatre i da ne pale kada je vjetar. Prošle godine imali su 600 intervencija. ''To je velika brojka, nadam se da će ove godine biti manja'', izjavio je zapovjednik DVD-a Omiš.

Gorjelo je i na području Sinja i Vrlike

Gorjelo je i na području Sinja i Vrlike, a zbog bure su vatrogasci sustavno u stanju pripravnosti. 

Više informacija pogledajte u priloženom videu.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene