Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Gorjelo je iznad kuća"

Požar kod Omiša pogašen, izgorio 1,5 hektar borove šume: Bura otežala posao pedesetak vatrogasaca

Požar koji je u ponedjeljak ujutro buknuo na području Marušića kod Omiša ugašen je oko 13 sati, a izgorjelo je hektar i pol borove šume, doznaje se od zapovjednika omiških vatrogasaca Višeslava Pešića.

Vatra je zahvatila gustu borovu šumu, a snažna bura onemogućavala je neko vrijeme gasitelje da lokaliziraju požar. Na terenu su bili vatrogasci sa splitskog, omiškog i makarskog područja.

Pročitajte i ovo Prizor požara U blizini Jakuševca U popodnevnim satima buknuo požar: Zapalio se otpad na livadi Vatrogasci, ilustracija Nastale gužve Požar na zagrebačkom mostu: Zapalio se automobil, vatrogasci izašli na teren

Nešto poslije 11 sati su požar stavili pod kontrolu, a pola sata kasnije ga lokalizirali, a oko 13 ugasili.

Na teren izašlo pedesetak vatrogasaca

Pedesetak vatrogasaca gasi požar u Marušićima kod Omiša. Kuće nisu ugrožene, a gašenje otežava jaka bura, javio je ranije reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič.

"Vatrogasne snage su na terenu, odrađuje se požarište, radimo na sanaciji terena", kazao je u ponedjeljak prije podne za DNEVNIK.hr šef omiških vatrogasaca Višeslav Pešić.

"Požar je trenutačno pod kontrolom i nadamo se da ćemo tijekom dana završiti s ovim požarištem", dodao je Pešić. Navodi da puše jak vjetar, što vatrogascima može otežati posao.

"Gorjelo je iznad kuća, a vjetar zna okrenuti požar prema kućama. No najbitnije je da je požar pod kontrolom", rekao je Pešić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene