Požar koji je u ponedjeljak ujutro buknuo na području Marušića kod Omiša ugašen je oko 13 sati, a izgorjelo je hektar i pol borove šume, doznaje se od zapovjednika omiških vatrogasaca Višeslava Pešića.


Vatra je zahvatila gustu borovu šumu, a snažna bura onemogućavala je neko vrijeme gasitelje da lokaliziraju požar. Na terenu su bili vatrogasci sa splitskog, omiškog i makarskog područja.

Vezani članci Vatrogasci, ilustracija VIDEO Munja uzrokovala požar u Solinu? Gorjelo nisko raslinje uz cestu Zapalio se gliser kod Krka Drama kod Krka: Zapalio se gliser njemačkog državljanina, nad morem ogroman stup crnog dima

Nešto poslije 11 sati su požar stavili pod kontrolu, a pola sata kasnije ga lokalizirali, a oko 13 ugasili.

Na teren izašlo pedesetak vatrogasaca

Pedesetak vatrogasaca gasi požar u Marušićima kod Omiša. Kuće nisu ugrožene, a gašenje otežava jaka bura, javio je ranije reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič.

"Vatrogasne snage su na terenu, odrađuje se požarište, radimo na sanaciji terena", kazao je u ponedjeljak prije podne za DNEVNIK.hr šef omiških vatrogasaca Višeslav Pešić.

"Požar je trenutačno pod kontrolom i nadamo se da ćemo tijekom dana završiti s ovim požarištem", dodao je Pešić. Navodi da puše jak vjetar, što vatrogascima može otežati posao.

"Gorjelo je iznad kuća, a vjetar zna okrenuti požar prema kućama. No najbitnije je da je požar pod kontrolom", rekao je Pešić.