Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odzvonilo prevarantima

Kuće prazne, a ukućani prijavljeni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Vodicama su odlučili stati na kraj prevarantima. Iako tu ne žive, vlasnici vikendica prijavili bi prebivalište i na taj način izbjegli plaćanje poreza. Rigoroznom kontrolom u gradu su taj problem gotovo iskorijenili i gradski proračun obogatili za najmanje 800 tisuća kuna na godinu.

Ni vremenske neprilike ne mogu zaustaviti vodičke komunalne redare. Prazne kante smeća prvi su znak da je prevarant blizu. Zapravo, da ga nema. 'Sam dojam kad se dođe blizu zgrade vidi se da tu nitko ne živi. Prozori su dobar dio godine zatvoreni i vrlo lako se to može ustanoviti da tu nitko ne živi', rekao je Frane Skočić, komunalni redar.

Pročitajte i ovo Moskva Stroge mjere Kompanije koje napuštaju Rusiju moraju za to platiti, zarada već premašila godišnji plan Slika nije dostupna Smanjenje poreza na potrošnju Vodice uvode olakšicu za ugostitelje, ministar poziva i druge gradove, no oni će se teško odreći proračunskih prihoda

Bruno godinama živi u sablasno praznoj ulici. No barem se ne žali na probleme sa susjedima. 'U svakom slučaju to šteti Vodicama, šteti proračunu, koji je s tim slučajem se umanjuje', kaže Bruno Storić, mještanin. Godinama je gradska uprava pokušavala razotkriti snalažljive prevarante. Izgradili bi vikendicu i prijavili prebivalište u namjeri da izbjegnu plaćanje renti. No sad je svemu došao kraj.

Donedavno su vodičke ulice poput ove bile naseljene barem na papiru. No kada je gradska uprava zatražila od mještana da im donesu dokaze o potrošnji vode, struje, telefona, o liječniku opće prakse i zaposlenju na području grada, broj stanovnika naglo se smanjio, a povećao se broj vikendica. U samo godinu dana broj prijavljenih vikendica gotovo se udvostručio.

'Što znači da zaduženja po toj osnovi nisu više milijun kuna, nego milijun i 800 tisuća, znači 80% se povećalo zaduženje po osnovi poreza kuća za odmor', kaže Branka Juričev Martinčev - gradonačelnica Vodica. Akcije će se nastaviti. Vodičani su uporni u namjeri da razotkriju prevarante i svojoj djeci osiguraju sigurniju budućnost.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene