Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vandalizam u Kninu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S pročelja zgrade u kojoj su prostorije Udruge hrvatskih branitelja "Tvrđava Knin" tijekom protekle noći netko je otrgnuo i ukrao zastavu Republike Hrvatske, a oštećen je i kip hrvatskog branitelja na kninskom Trgu Ante Starčevića.

Koplje na kojemu je bila državna zastava na prostorijama udruge "Tvrđava Knin" pronađeno je nedaleko od zgrade, a zastava nije pronađena, priopćila je šibensko-kninska Policijska uprava.

Pročitajte i ovo Matejas Jozipović - 1 "Jesam li sad pravi Hrvat?" FOTO Šou u vijećnici: Donio križ, zastavu i majicu s hrvatskim grbom pa provocirao hadezeovce Podizanje zastave na tvrđavi u Kninu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 nastupila i krila oluje Uz zvonjavu crkvenih zvona na Kninskoj tvrđavi podignuta zastava Republike Hrvatske

Na spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu Ante
Starčevića oštećen je dio puške na skulpturi branitelja, a na lijevoj ruci pronađena je jedna tenisica.

U policijskom izvješću navodi se i da je tijekom protekle noći
nepoznata osoba navukla crnu majicu na glavu biste akademika Hrvoja Požara ispred zgrade Hrvatskog radio Knina. Obavljen je očevid, a policija traga za počiniteljima.
Ogorčenost zbog vandalizma

Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) danas je priopćenjem izrazila ogorčenost zbog vandalizma u Kninu, gdje je noćas oštetećeno spomen-obilježje hrvatskim braniteljima u središtu grada i otrgnuta
hrvatska zastava s prostorija Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Šibensko-kninske županije.

Taj je čin razbojnički i odmetnički i oni koji su to učinili posve
su sigurno, smatra UBIUDR, željeli uputiti poruku građanima Knina, grada junaka hrvatskog Domovinskog rata, i cjelokupnoj javnosti da ne prihvaćaju hrvatsku državu i da se još nisu oprostili od tvorevine zvane srpska krajina (velika Srbija), a pokazuju i kako ništa nisu naučili od nedavne prošlosti.

"Pozivamo državni vrh, na čelu s predsjednikom Republike i
predsjednikom Vlade, da se oglase i da osude kninski vandalizam, te zahtijevamo da to isto učini i Milorad Pupovac, kao i ostali srpski predstavnici, koji su vrlo glasni kad se dogodi nešto slično protiv srpskih povratnika", kaže se u priopćenju.

Udruga branitelja Podravke podsjeća i da se nešto slično nedavno dogodilo i u Škabrnji, simbolu stradanja u Domovinskom ratu, ali da još ni ti počinitelji nisu pronađeni.
Osuda Ministarstva

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti najoštrije je danas osudilo vandalski čin trganja i krađe hrvatske zastave ispred prostorija županijske Udruge hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskoga stresnog
poremećaja "Tvrđava Knin" te skrnavljenje spomenika oginulim braniteljima u Kninu.

Od mjerodavnih tijela Ministarstvo zahtijeva žurnu i učinkovitu
istragu, kako bi se što prije otkrili počinitelji toga teškog
incidenta.

Policija je danas izvijestila da je prošle noći netko otrgnuo i ukrao hrvatsku zastavu te da je oštećen kip poginulim braniteljima na kninskom Trgu Ante Starčevića. U policijskom izvješću navodi se i da je tijekom protekle noći nepoznata osoba navukla crnu majicu na glavu biste Hrvoja Požara ispred zgrade Hrvatskoga radio Knina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene