Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

S pročelja zgrade u kojoj su prostorije Udruge hrvatskih branitelja "Tvrđava Knin" tijekom protekle noći netko je otrgnuo i ukrao zastavu Republike Hrvatske, a oštećen je i kip hrvatskog branitelja na kninskom Trgu Ante Starčevića.


Koplje na kojemu je bila državna zastava na prostorijama udruge "Tvrđava Knin" pronađeno je nedaleko od zgrade, a zastava nije pronađena, priopćila je šibensko-kninska Policijska uprava.

Vezani članci Knin - 4 Ovaj grad pun je jedan dan u godini, a stanovnici njegova zaleđa nemaju ni osnovno - vodu: Ipak, dom je najbržeg Hrvata na kojeg se ozbiljno računa Zlatko Dalić i Barbara Štrbac (Foto: Dnevnik.hr) Dalić u Kninu dobio zastavu s Tvrđave: ''Čast je biti dio ovoga, da sam s hrvatskim narodom koji pokazuje veliko zajedništvo''

Na spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu Ante
Starčevića oštećen je dio puške na skulpturi branitelja, a na lijevoj ruci pronađena je jedna tenisica.

U policijskom izvješću navodi se i da je tijekom protekle noći
nepoznata osoba navukla crnu majicu na glavu biste akademika Hrvoja Požara ispred zgrade Hrvatskog radio Knina. Obavljen je očevid, a policija traga za počiniteljima.
Ogorčenost zbog vandalizma

Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) danas je priopćenjem izrazila ogorčenost zbog vandalizma u Kninu, gdje je noćas oštetećeno spomen-obilježje hrvatskim braniteljima u središtu grada i otrgnuta
hrvatska zastava s prostorija Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Šibensko-kninske županije.

Taj je čin razbojnički i odmetnički i oni koji su to učinili posve
su sigurno, smatra UBIUDR, željeli uputiti poruku građanima Knina, grada junaka hrvatskog Domovinskog rata, i cjelokupnoj javnosti da ne prihvaćaju hrvatsku državu i da se još nisu oprostili od tvorevine zvane srpska krajina (velika Srbija), a pokazuju i kako ništa nisu naučili od nedavne prošlosti.

"Pozivamo državni vrh, na čelu s predsjednikom Republike i
predsjednikom Vlade, da se oglase i da osude kninski vandalizam, te zahtijevamo da to isto učini i Milorad Pupovac, kao i ostali srpski predstavnici, koji su vrlo glasni kad se dogodi nešto slično protiv srpskih povratnika", kaže se u priopćenju.

Udruga branitelja Podravke podsjeća i da se nešto slično nedavno dogodilo i u Škabrnji, simbolu stradanja u Domovinskom ratu, ali da još ni ti počinitelji nisu pronađeni.
Osuda Ministarstva

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti najoštrije je danas osudilo vandalski čin trganja i krađe hrvatske zastave ispred prostorija županijske Udruge hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskoga stresnog
poremećaja "Tvrđava Knin" te skrnavljenje spomenika oginulim braniteljima u Kninu.

Od mjerodavnih tijela Ministarstvo zahtijeva žurnu i učinkovitu
istragu, kako bi se što prije otkrili počinitelji toga teškog
incidenta.

Policija je danas izvijestila da je prošle noći netko otrgnuo i ukrao hrvatsku zastavu te da je oštećen kip poginulim braniteljima na kninskom Trgu Ante Starčevića. U policijskom izvješću navodi se i da je tijekom protekle noći nepoznata osoba navukla crnu majicu na glavu biste Hrvoja Požara ispred zgrade Hrvatskoga radio Knina.