Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Crikvenica je prvi grad u Hrvatskoj i drugi iza Londona u Europi, koja je uvela internetske Info kioske na kojima nudi interaktivan pristup prostorno-poslovnoj bazi podataka Grada Crikvenice.


Ekran je osjetljiv na dodir, a višejezično sučelje korisnicima omogućava komunikaciju na sedam jezika.

Vezani članci Denis Ivošević - 3 Predsjednik TZ-a Istarske županije o podizanju cijena u turizmu: "Uskrs će biti pod definicijom 'last second'" Hrana na ljetovanju (Foto: thechive.com) - 6 Htjeli su samo pojesti nešto domaće, a poslužene su im čudnovate kreacije

U skoroj se budućnosti očekuje nadogradnja sustava, nakon koje će biti moguća komunikacija čak na 11 jezika. Glasovne su upute zasad dostupne na engleskom, francuskom, njemačkom i španjolskom jeziku.

Info kiosci postavljeni su prvenstveno zbog kvalitetnog pružanja informacija stranim i domaćim turistima, ali i domicilnom stanovništvu. Te se usluge ne naplaćuju.

Druga namjena je promidžbeno-poslovna, što znači da se zainteresirani poslovni subjekti prikazuju i oglašavaju u cilju unaprijeđenja poslovanja, odnosno prodaje svojih usluga. Te se usluge naplaćuju. Korisnici, primjerice, mogu surfati Internetom, poslati E-mail, koristiti interaktivnu kartu i dr. 

Sustav Kiosk Gradski Vodič postavljen na javnim info punktovima lokalne samouprave i turističke zajednice, prostorima autobusne stanica, restorana, hotela, kampova i sl. namenjen je za modernizaciju turizma, rada lokalne samouprave i borbi protiv ovisnosti.

Kiosci su postavljeni na sedam lokacija i na usluzi su 24 sata dnevno.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju