Obavijesti Video Pretražite Navigacija
šume, livade, pašnjaci...

USKOK proširio istragu za dvojicu članova narkobande: Sumnja se na koji su način prali novac

Proširena istraga za krijumčare droge
Proširena istraga za krijumčare droge Foto: Getty Images
Proširena je istraga protiv dvojice članova razbijene narkobande osumnjičenih za preprodaju droge. USKOK ih tereti da su ilegalno stečeni novac prali kupovanjem nekretnina.

USKOK je proširio istragu protiv dvojice pripadnika skupine osumnjičene za preprodaju većih količina kokaina, amfetamina, marihuane i heroina zbog sumnje da su novac zarađen drogom prali kupujući nekretnine.

Tužiteljstvo trećeosumnjičenog pripadika ranije uhićene skupine tereti da je od kolovoza 2022. do kraja siječnja 2023. najmanje 160.000 eura dobivenih od trgovine drogom uložio u kupnju nekretnina, znajući za nezakonito porijeklo novca.

Pročitajte i ovo Ilustracija Velika akcija Najveća racija u povijesti Njemačke!

Kako bi zametnuo trag navedenim novčanim sredstvima i neistinito prikazao da proizlaze iz zakonitog izvora, kupio je kuću u Sesvetama te više oranica, pašnjaka, šuma i livada na području Ogulina, izvijestio je USKOK.

Za drugog člana skupine sumnjaju da je od travnja 2022. do kraja prosinca 2022. u kupnju nekretnina uložio najmanje 114.500 eura kupivši stan i pašnjak na području Šibenika.

Pročitajte i ovo Policija Kaznena prijava U kući kod Zagreba policija pronašla drogu i popriličnu količinu ilegalnog oružja

Istragu protiv 15 hrvatskih i jednog slovenskog državljanina koje tereti da su se udružili zbog preprodaje većih količina kokaina, amfetamina, marihuane i heroina vrijednih preko milijun eura USKOK je, nakon policijske prijave, pokrenuo 5. lipnja.

Prema pisaju lokalnih medija uhićenu narkobadu je vodio nezaposleni građevinski radnik, a prije uhićenja istražitelji su probili šifrirane razgovore članova skupine vođene preko kriptiranih aplikacija.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene