Milan Bandić, Ivica Lovrić i Zdenka Palac (Foto: Pixsell, Marko Lukunić) 1
Milan Bandić, Ivica Lovrić i Zdenka Palac (Foto: Pixsell, Marko Lukunić) 1 Foto: Pixsell, Marko Lukuni?

USKOK je podnio žalbu na presudu Županijskog suda u Zagrebu kojom su zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, njegov suradnik Ivica Lovrić i voditeljica Tržnica Zagreb Zdenka Palac oslobođeni optužbe u aferi štandovi.


''USKOK je podnio žalbu na presudu Županijskog suda u Zagrebu kojom su okrivljenici M. B, I. L. i Z. P. oslobođeni od optužbe za počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, trgovanja utjecajem i pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti'', objavio je USKOK na svojim internetskim stranicama.

Vezani članci Ivan Čehok na izricanju nepravomoćne presude (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) USKOK podnio žalbu na presudu kojom je Čehok progašen krivim zbog pogodovanja Nastavak suđenja za aferu štandovi (Foto: Dnevnik.hr) Nastavljeno suđenje Milanu Bandiću za aferu štandovi, Zdenka Palac - šuti

Objašnjavaju da je žalba podnesena zbog bitne povrede odredaba kaznenog postupka s obzirom na to da su razlozi navedeni u pobijanoj presudi nejasni, odnosno u znatnoj mjeri proturječni te zbog toga što o odlučnim činjenicama postoji znatna proturječnost između onoga što se navodi u razlozima presude o sadržaju izvedenih dokaza, od stvarnog sadržaja tih dokaza.

''Žalba je podnesena i zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja s obzirom da je izveden pogrešan zaključak o nepostojanju dokaza da bi navedeni okrivljenici počinili terećena im kaznena djela.
USKOK je Vrhovnom sudu Republike Hrvatske predložio da uvaži žalbu, preinači pobijanu presudu te da okrivljenike proglasi krivima za počinjena kaznena djela i osudi po zakonu, odnosno da pobijanu presudu ukine i predmet vrati prvostupanjskom sudu na ponovno odlučivanje'', zaključuju.

Podsjetimo, 19. listopada predsjednik sudskog vijeća Zdravko Majerović oslobodio je Milana Bandića optužbi za pogodovanje udruzi U ime obitelji u aferi štandovi.

Bandića se teretilo da je sa svojim suradnikom Ivicom Lovrićem i voditeljicom Tržnica Zagreb Zdenkom Palac udruzi "U ime obitelji" priskrbio nezakonitu korist od najmanje 308 tisuća kuna jer im je bez naknade ustupio štandove na kojima su prikupljali potpise za referendum "Birajmo zastupnike imenom i prezimenom".

Kako je kultni klub opet postao hit: Jedinstvena priča u Hrvatskoj, u 3. ligi traži se karta više Ispunjena Krimeja (Foto: www.torpedo.media) Koreografija Red Fuckersa (Foto: www.torpedo.media) Ivor Weitzer (Foto: www.torpedo.media) +6 Vedran Gerc slavi pogodak s momčadi (Foto: www.torpedo.media)

Dok se Severina liječi u Zagrebu, srpski mediji bruje da se rastaje Severina (FOTO: Instagram) Severina (FOTO: Miranda Cikotic/PIXSELL) Severina (FOTO: Instagram) +8 Severina (FOTO: Marko Lukunic/PIXSELL)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju