Zoran Milanović
Zoran Milanović Foto: DNEVNIK.hr

Ured predsjednika pojasnio je da se Zoran Milanović nije pojavio na obilježavanju VRO Maslenica zbog osoba s ustaškim obilježjima u službenom protokolu. Naredio je da se povuku načelnik GS OSRH-a i svi zapovjednici.


Predsjednik Republike Zoran Milanović došao je u Zadar na obilježavanje 28. obljetnice VRO Maslenica 93. i nakon što je opaženo kako se među sudionicima svečanosti nalaze i osobe koje nose ustaška obilježja i pozdrav, nazvao je i upozorio predsjednika Vlade RH kako je to neprihvatljivo, stoji u priopćenju Ureda predsjednika.

"Budući da je nakon toga utvrđeno kako i u službenom protokolu obilježavanja sudjeluju osobe koje na sebi imaju ustaška obilježja i pozdrav, predsjednik Republike otkazao je sudjelovanje u programu.

Zoran Milanović Pripadnici HOS-a zbog kojih je predsjednik Zoran Milanović bojkotirao obilježavanje VRO Maslenica Foto: Dino Stanin/Pixsell

Isto tako, prema zapovjedi predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika, nakon prvog dijela svečanosti iz programa obilježavanja povukli su se načelnik Glavnog stožera OSRH-a admiral Robert Hranj i svi vojni zapovjednici", kaže se u priopćenju.

Pripadnici HOS-a koji su došli na obilježavanje Maslenice u Zadru dali izjavu iza medije Oglasili se predstavnici HOS-a: "Sramota da predsjednika nije bilo! Mi ćemo biti u svakom protokolu"

Ilustracija Udruga HOS-a: "Našu oznaku i grb ne može nitko zabraniti. Šteta što nema zakona kojim se može pozvati na opoziv predsjednika"

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju