Iz Ureda predsjednice potvrdili su nam da im se u ponedjeljak navečer javio nepoznati muškarac koji je uputio prijetnje, zbog čega su obavijestili policiju. U međuvremenu su doznali da se radi o ocu teško bolesne djevojčice. Predsjednica ju je posjetila u privatnosti.

Galerija


U Uredu predsjednice kažu da je u Kabinetu predsjednice 19. veljače zaprimljen telefonski poziv "nepoznate muške osobe koja je zatražila razgovor s predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović, ne navodeći osobne podatke o sebi i razlog poziva. Obzirom da je izrekao prijetnje da bi mogao ugroziti život i sigurnost građana, obaviještena je policija koja je dalje postupala prema svojim nadležnostima".

Vezani članci Savjetnik HDZ-a Vladimir Šeks gostuje u Dnevniku Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Vladimir Šeks u Dnevniku Nove TV: ''Motaju se neke priče da bi se Predsjednici moglo prišiti nešto što bi je kompromitiralo'' Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović, arhiva (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) Predsjednica još ne zna kad će objaviti kandidaturu, Milanović će idući tjedan, ali pojavio se novi problem: ''Rehabilitirao bi stranku koja ga je prevarila''

Naknadno su saznali identitet muškarca pa su provjerili dokumentaciju koja bi mogla biti vezana za taj slučaj i utvrdili da su im se otac i majka teško bolesne djevojčice doista pismom javili još 16. kolovoza 2017. moleći pomoć vezanu uz nastavak liječenja u inozemstvu. 

Ured je, nastavljaju, promptno uputio dopis Ministarstvu zdravstva i HZZO-u moleći odgovarajuća postupanja nadležnih službi u okviru propisa na temelju kojih se odobrava liječenje u inozemstvu.

Majci djevojčice je HZZO 29. kolovoza 2017. uputio dopis kojim je obavještava o postupku koji je potrebno provesti da bi se odobrilo liječenje u inozemstvu, o čemu je izvješten i Ured predsjednice. 

"Ističemo da Ured Predsjednice ne može utjecati na specijalističko mišljenje liječnika, a koje je bilo potrebno da se odobri nastavak liječenja u inozemstvu", kaže se u odgovoru iz Ureda predsjednice te se dodaje da do ponedjeljka nisu dobili nikakve nove upite o liječenju djevojčice.

Dodaju da je predsjednice Republike zabrinuta za zdravstveno stanje djevojčice te da prati odluke liječničkog konzilija i donošenje potrebnih mjera za nastavak liječenja. "Također, informirala se i o zdravstvenom stanju njezina oca", kažu u Uredu.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u privatnosti je posjetila djevojčicu, čije zdravstveno stanje ne može komentirati. Žali što se otac, s čijim je slučajem Ured upoznat duže vrijeme - nije predstavio.

Kako smo već pisali, otac djevojčice je telefonski htio razgovarati s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović, a nakon što ga je njena tajnica uputila da pošalje dopis, rekao je: "Ma, najbolje bi bilo da ja odem na Rebro, bacim bombu i zakoljem doktora". 

Na vratima su mu se uskoro pojavili policajci koji su ga priveli, a sudac istrage mu je odredio jednomjesečni pritvor. 

Njegova supruga kaže da je prijetnju izgovorio u afektu. "Mojem suprugu teško pada ova bezizlazna situacija i traži pomoć bilo gdje pa je zato nazvao predsjednicu. Na kraju je ispalo tako da je zaprijetio bombom, no vjerujte mi, suprug je prilično slab i razočaran i nikad takvo nešto ne bi napravio. To je rekao u afektu, a vidite što se odmah dogodilo", rekla je za Podravski.hr, dodajući da on nije ozbiljno prijetio.

"No to se nije tako shvatilo i sad je u Varaždinu u pritvoru. Ne znam kako ćemo dalje", kaže supruga čija se kći nalazi u zagrebačkom Rebru. Njeno liječenje traje već godinama, no obitelj smatra da joj je potrebna operacija Americi, za što im treba suglasnost liječnika, a potom i HZZO-a.