Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Među njih 70.000

Upoznajte jedinu hrvatsku volonterku na idućim Olimpijskim igrama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Upoznajte jedinu volonterku iz Hrvatske koja putuje u London na Olimpijske igre.

Ona je Dora Međimorec, dolazi iz Virovitice i s još 70 tisuća volontera bit će dio velike Olimpijske obitelji. Dora će u Londonu biti zadužena za rukometne i košarkaške timove.

Pročitajte i ovo Napad kemikalijom na jugu Londona Ispovijest svjedoka Nadzorne kamere snimile napad na ženu i djecu: "Vrištala je - moje oči, moje oči! Usne su joj bile crne, a koža spaljena" Ilustracija Napad u Londonu Užasan incident nakon sudara: Devet osoba zalio korozivnom tvari, žena i dvoje male djece prebačeni u bolnicu

Olimpijske igre san su svakog sportaša. Ispunjenom prijavom i jednim potezom miša, Dora je svoj san ostvarila. Jedina iz Hrvatske volontirat će na Olimpijskim igrama u Londonu. 'Za volontiranje se može prijaviti svatko, mislim da je meni bilo ključno što sam iz sporta i što studiram na Kineziološkom fakultetu', smatra Dora.

Dora se u društvu odabranih našla nakon ispunjenih brojnih upitnika i anketa. S još 70 tisuća mladih iz cijelog svijeta bit će dio velike Olimpijske obitelji. Radit će kao voditeljica košarkaškog i rukometnog tima. 'Očekujem da ću upoznati puno novih ljudi koji su isto tako došli s velikom željom na Olimpijske igre jer to je najveći i najvažniji događaj u sportu ', ističe ona.

Na prvom mjestu nekada je bio rukomet, danas su to obveze na kineziološkom fakultetu. 'Jako mi je drago da je ona jedan naš student koji će biti volonter na Olimpijadi, bit ćemo ponosni na nju', rekla nam je Ksenija Bosnar s Kineziološkog fakulteta.

'Nadam se da je to samo početak njenih aktivnost vezanih ne samo za volonterstvo nego i na profesionalnoj orijentaciji prema organizaciji sporta i na međunarodnoj i na nacionalnoj razini', istaknuo je Franjo Prot iz Hrvatske olimpijske akademije.

Nakon fakultetskih obveza, Dora uživa u radu Olimpijske akademije, koja joj je velika potpora. 'Mislim da je ona upravo sama sa svojim aktivnostima i zalaganjem koje je pokazala na zasjedanju mladih u Olimpiji i zaslužila poziv za volontiranje u Londonu', smatra Danira Bilić iz Hrvatske olimpijske akademije.

Do početka igara ostalo je nešto više od šest mjeseci. Pripreme su već počele. Put u London i prvi volonterski zadaci Doru očekuju već u veljači.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene