Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drugi stupanj upozorenja

Nevrijeme očekuju i susjedi koji su poslali upozorenje: Moglo bi doći do superćelijskih oluja i u Hrvatskoj

Ilustracija
Ilustracija Getty Images
Aktualno Galerija Ilustracija Ilustracija Foto: Getty Images Nevrijeme, ilustracija Nevrijeme, ilustracija Foto: Getty Images Vrijeme Vrijeme Foto: DHMZ Meteoalarm Meteoalarm Foto: DHMZ +0 Nevrijeme, ilustracija Galerija 1/5 >>
Poslijepodne stiže kiša u gotovo cijelu zemlju, a moglo bi biti i jačeg nevremena.

Nevrijeme stiže u Hrvatsku u poslijepodnevnim satima, javio je Državni hidrometeorološki zavod.

Nevrijeme se očekuje i u susjednoj Sloveniji gdje prognostičari očekuju da će najviše biti zahvaćen jug zemlje zbog čega je objavljen drugi stupanj upozorenja za područje koje se proteže do Zagreba i okolice.

U susjedstvu se također očekuju tuča te jaki pljuskovi, a najavljuju se i moguće superćelijske oluje i za područje između Zagreba i Varaždina te koje bi mogle putovati u smjeru Maribora.

"Glavnina olujnih događaja očekuje se u utorak, kada će biti i nešto više vjetra koji mijenja smjer na visini. Poslijepodne će prevladavati južni do jugoistočni vjetar koji će u pogođena područja unijeti nešto više konvektivne energije za razvoj jačih olujnih ćelija (nasuprot tome, danas prevladava jugozapadnjak)", javljaju slovenski prognostičari, prenosi Neurje.si.

Iako je ponedjeljak počeo toplo i vedro, upravo zbog ovako visokih temperatura dolazi do nestabilnosti zbog koji će se vrijeme tijekom dana u gotovo cijeloj zemlji promijeniti.

Ilustracija Vrijeme Foto: DHMZ

Lokalni pljuskovi bit će češći u unutrašnjosti, a do navečer će se proširiti po cijeloj zemlji te će biti sve izraženiji, praćeni grmljavinom, a treba biti na oprezu zbog jačeg grmljavinskog nevremena

Ilustracija Meteoalarm Foto: DHMZ

Jače grmljavinsko nevrijeme nastavit će se i u utorak, posebno u osječkoj i zagrebačkoj regiji, gdje su mogući i olujni udari vjetra i tuča.

Temperature ostaju visoke, od 22 do 27 stupnjeva.

Aktualno U strukovne škole uvodi se modularna nastava, ne manjka upozorenja: "Mislim da se to jednostavno ne može prihvatiti" Škola - 1 Škola - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Škola - 2 Škola - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Škola - 3 Škola - 3 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Škola - 4 Hrvatska U strukovne škole uvodi se modularna nastava, ne manjka upozorenja: "Mislim da se to jednostavno ne može prihvatiti" 1/4 >>

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene