Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U 72. godini

Preminula Dorica Nikolić, bivša saborska zastupnica HSLS-a i državna tajnica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Preminula je Dorica Nikolić, bivša saborska zastupnica i državna tajnica, dugogodišnja članica stranke HSLS.

U 72. godini preminula je Dorica Nikolić, dugogodišnja članica HSLS-a, bivša saborska zastupnica i državna tajnica. U stranci su potvrdili tu tužnu vijest. Jako su potreseni smrću Dorice Nikolić, a u petak će se i službeno obratiti javnosti.

Dorica Nikolić rođena je 19. svibnja 1948. u Zagrebu, gdje je i odrasla. Diplomirala je germanistiku i talijanistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, ali umjesto karijere u školskim klupama, jer je neko vrijeme predavala, krenula je u političke vode.

HSLS-u se priključila na samom početku demokratskih promjena, već 1989. godine. Saborska zastupnica HSLS-a postala je 1995. godine, a godinu kasnije je i potpredsjednica Skupštine Grada Zagreba. U to vrijeme predsjednik stranke bio je Vlado Gotovac. Tada je nastao spor između njih jer se Gotovac nije slagao sa sporazumom koji je Dorica Nikolić potpisala u Gradu Zagrebu s HDZ-om. Zbog toga je suspendirana u stranci. Nakon što je stranku preuzeo Dražen Budiša, rehabilitirana je.

U Sabor ulazi 2000. godine te postaje članica Odbora za ratne veterane. Državnom tajnicom u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi imenovana je 2005. Bila je članica Savjeta za razvoj civilnog društva te predsjednica Vladina Povjerenstva za prevenciju poremećaja u ponašanju djece i mladih.

Nakon ulaska HSLS-a u drugu Vladu Ive Sanadera 2007. postaje državnom tajnicom za socijalnu skrb.  Imala je jedanaest dužnosti, bila je članica Upravnog vijeća Zavoda za mirovinsko osiguranje te predsjednica i članica raznih povjerenstava, savjeta i koordinacijskih tijela.

Nakon odluke novog vodstva HSLS-a, na čije čelo dolazi Darinko Kosor, o istupu te stranke iz Vlade Jadranke Kosor, razriješena je svih dužnosti. No ostala je aktivna u politici.

Bila je dugogodišnja politička tajnica HSLS-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene