Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još nema odgovora

Ukinuta presuda Vrbanoviću i HNS-u zbog svastike na Poljudu, slučaj uskoro ide u zastaru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Visoki prekršajni sud ukinuo je presudu kojom su Hrvatski nogometni savez i izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović bili kažnjeni zbog svastike iscrtane na poljudskom stadionu uoči utakmice Hrvatske i Italije.

Postupak je vraćen na ponovno suđenje Prekršajnom sudu u Splitu, na kojem je ročište zakazano za 7. lipnja ove godine, neslužbeno je potvrđeno HNS-u. No, slučaj će po svemu sudeći otići u zastaru, jer će od iscrtavanja svastike na Poljudu 10. lipnja 2015., proteći četiri godine, a upravo toliko iznosi rok za apsolutnu zastaru prekršajnog progona prema Prekršajnom zakonu.

Pročitajte i ovo VAR Uvjerljiv odgovor Mislite li da je suđenje u HNL-u pristrano? Evo kako ste glasali u Dnevniku Nove TV Istraga bez rezultata (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Kad nema rješenja, to je rješenje Odgođeno novo suđenje o poljudskoj svastici - slijedi zastara 10. lipnja

Kad bi 7. lipnja i bila donesena presuda, ona pravomoćna sigurno neće biti donesena do 10. lipnja.

Tko je iscrtao svastiku na poljudskom travnjaku još je uvijek nepoznato. HNS i Vrbanović bili su nepravomoćno kažnjeni prema Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima. Prekšajni sud u Splitu izrekao je lani u ožujku Vrbanoviću novčanu kaznu od pet tisuća kuna, dok je Savez kao pravna osoba i organizator sportskog natjecanja bio kažnjen s 50 tisuća kuna zbog svastike koja je ‘osvanula’ na travnjaku. Tom prvostupanjskom presudom bilo je zaključeno kako Vrbanović i HNS nisu prije utakmice poduzeli mjere pregleda sportskog objekta i travnjaka. Iako im se na teret stavljalo i nepoduzimanje odgovarajućih mjera radi suzbijanja nereda i nasilja, taj dio optužbi nije dokazan.

Aktualno Novi šok za Dalića i Vatrene: Čak ni superzvijezde ne treba moliti da igraju za Hrvatsku Ivan Rakitić (Foto: AFP) Ivan Rakitić (Foto: AFP) Foto: Afp Zlatko Dalić i Ivan Rakitić (Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL) Zlatko Dalić i Ivan Rakitić (Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL) Ivan Rakitić i Mo Salah (Foto: AFP) Ivan Rakitić i Mo Salah (Foto: AFP) Foto: Afp Ivan Rakitić i Lionel Messi (Foto: AFP) Ivan Rakitić i Lionel Messi (Foto: AFP) Foto: Afp Ivan Rakitić (Foto: AFP) Ivan Rakitić (Foto: AFP) Foto: Afp +2 Ivan Rakitić (Foto: AFP) Hrvatska reprezentacija Novi šok za Dalića i Vatrene: Čak ni superzvijezde ne treba moliti da igraju za Hrvatsku 1/8 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene