Milan Bandić priveden je u nedjelju i USKOK je nad njim i njegovim najbližim suradnicima otvorio istragu.


Dnevnik NOVE TV zajedno s agencijom ISPOS PULS proveo je tijekom jučerašnjeg dana istraživanje u Zagrebu, ali i u Hrvatskoj o slučaju Bandić na 600 ispitanika.

Politika utjecala na uhićenja

Vezani članci Saborska oporba, zastupnici Mosta (Foto: Arhiva/Patrik Macek/PIXSELL) Oporba bjesni i proziva Bandića: "Ucjenjuje Vladu, zastupnici su žrtve njegovih žetončića"; Bandić - bez komentara Naftna bušotina u Lici (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Nakon Jadrana, potraga za naftom i plinom u Lici: "To bi bilo odlično, ali..."

Za većinu građana na pokretanje uhićenja utjecala je politika, ili u to vjeruje njih 74 posto, 10 posto misli da nije bilo utjecaja politike, a ne zna njih 16 posto.

Ravnodušni nakon uhićenja

Na samu vijesti gotovo polovica građana ostala je ravnodušna, ili njih 45 posto, ogorčenih je bilo 20 posto, a nezadovoljnih 13 posto. 12 posto ispitanih bilo je zadovoljno uhićenjem, a 4 posto oduševljeno. Ne zna 6 posto ispitanika.

Uhićenje Milana Bandića

Bandićevo uhićenje - vijest koja je podijelila Hrvatsku

Uhićenje Milana Bandića i suradnika podijelilo je Hrvatsku. Sama vijest o uhićenju zagrebačkog gradonačelnika iznenadila je 53 posto građana, a nije iznenadila njih 47 posto.

Zagreb nakon Bandića - sve će biti isto

Također većina građana smatra kako se i nakon uhićenja u Zagrebu ništa neće promijeniti. Da će sve biti isto, misli njih 57 posto. Da će se stanje pogoršati, smatra 24 posto ispitanika, a da će biti bolje 9 posto. Ne zna 10 posto ispitanika.

Bandić i dalje pozitivac

Milan Bandić je gradonačelnik, ali i nacionalni političar i o njemu većina ima pozitivno mišljenje. Pozitivan dojam o zagrebačkom gradonačelniku ima 55 posto građana. Negativno mišljenje ima 22 posto, a ne zna 23 posto ispitanika.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook