Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na Trešnjevci

Uhićen bjegunac s Interpolove tjeralice: Policajcima dao dokumente, no nešto im je bio sumnjivo...

Uhićenje, ilustracija
Uhićenje, ilustracija Foto: Getty Images
Zagrebačka policija na Trešnjevci je pronašla i uhitila 40-godišnjaka s Interpolove tjeralice. Muškarac s državljanstvom Srbije i Bosne i Hercegovine sumnjiči se za počinjenje kaznenog djela Krivotvorenje isprave.

Zagrebačka policija završila je kriminalističko istraživanje nad muškarcem kojeg su uhitili u petak 23. veljače na području Trešnjevke.

Za 40-godišnjim muškarcem koji je državljanin Srbije i Bosne i Hercegovine, raspisane su međunarodne potrage Ureda Interpola Beograd i Sarajevo, a tražilo ga se zbog kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i sumnje da je organizirao zločinačku organizaciju koja je na području Balkana neovlašteno proizvodila i prodavala opojnu drogu.

Pročitajte i ovo Ilustracija nema kažnjavanja Šifrirani oglasi i predaja na benzinskim postajama: "Kaznili su prodavačicu kolača na tržnici, a na ovome se okreću milijuni eura i nikom ništa"

40-godišnjak je policajcima postao sumnjiv nakon što se legitimirao osobnom iskaznicom i putovnicu Republike Kosovo. Krenuli su u istraživanje koje je pokazalo kako su dokumenti, uključujući i vozačku dozvolu, legalno izdani od nadležnih tijela Republike Kosovo, no na njima se, uz njegovu digitalnu fotografiju nalazi lažno ime.

Policija je krenula u pretragu stana na Trešnjevci gdje su pronašli još dva seta krivotvorenih dokumenata i to putovnicu, osobnu iskaznicu i vozačku dozvolu Republike Bugarske te osobnu i vozačku Republike Hrvatske.

Pročitajte i ovo Zrakoplovu Boeing 777 otpao kotač Boeing 777 VIDEO Drama na letu: Zrakoplovu otpala guma i pala na parking, uništeno nekoliko automobila

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan u ekstradicijski pritvor u zatvor u Zagrebu, dok je kaznena prijava podnesena redovnim putem Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene