Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kujica se bori za život

Udomio labradoricu preko oglasnika da bi je zlostavljao pa priklao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kad su djelatnici zagrebačkog Infocentra za kućne ljubimce primili poziv da je u Vidovcu pronađena teško ranjena kujica labradora i njezino tromjesečno štene, nisu ni slutili kakav prizor ih čeka.

Štene je odmah uhvaćeno i u dogovoru s udrugom Noina arka zbrinuto na Veterinarskom fakultetu, no kujica je uspjela pobjeći. Pronađena je tek nakon nekoliko sati, a zbog velikog gubitka krvi bila je na rubu života. 'Bilo je grozno, krv je špricala na sve strane', kaže Helena Fink iz udruge Noina arka. Brzom intervencijom veterinara, koji su bili zgroženi težinom ozljeda, kujici je spašen život i trenutačno je na skrbi na Veterinarskom fakultetu.

Pročitajte i ovo Pas Roger pomaže u potrazi VIDEO/FOTO Sreća da nije upao u policiju: Pas Roger postao zvijezda nakon potresa na Tajlandu Iskorak u zaštiti životinja - 6 povijesni iskorak Zbog napuštanja životinje možete završiti u zatvoru: "Ljudi bi i vlastitu djecu ostavljali da nema kazne za to"

Iako je njezino stanje stabilno, za bilo kakve prognoze još je prerano. Pretpostavlja se da je i kujicu i štene netko htio zaklati nožem. U pokušaju pronalaska vlasnika pasa, otkriveno je da je kujica Beta, kako joj je ime, čipirana, ima tri i pol godine, a vlasnica joj je iz Nove Gradiške. 'U telefonskom razgovoru s vlasnicom doznali smo da je kujicu Betu prije godinu dana preko oglasnika poklonila nekom muškarcu iz Zagreba. Kako joj je dao lažne podatke, naknadno ga više nije mogla pronaći i nije znala što je sa psom', kaže Jadranka Dragović iz Saveza udruga za zaštitu životinja grada Zagreba (Suza).

I dok se gospođa Dragović već spremala pisati prijavu za zlostavljanje protiv nepoznatog počinitelja, javila se T.R. (podaci u redakciji) te potvrdila da zna tko je vlasnik kujice. U razgovoru s gospođom, koja je ujedno i prva vlasnikova susjeda, doznajemo da Betu zlostavlja otkad je došla k njemu. Ostavljao ju je samu danima, a onda bi je tukao jer je napravila nered u dvorištu. Često ju je vezao na lanac, a nije imala ni vode ni hrane. 'Ne znam zašto ju je uopće uzeo kad je ne može ni hraniti. Ja sam se cijelo vrijeme brinula o kujici, a za najvećih hladnoća bila je kod mene. Kad se oštenila, napravila sam joj ležaj u šupi i brinula se i za štence', priča gospođa.

Kaže, nije bila kod kuće kad se sve dogodilo, no sigurna je da je njezin susjed krivac. Prijetio je da će je kujicu usmrtiti nakon što je optužena da je zaklala kokoš. 'Ne vjerujem da je Beta to napravila, pogotovo jer mi je jednom u ustima donijela malo mače koje je pronašla. Naravno, mače je bilo živo. Nikad nije zalajala i jako je plaha. Kad sam susjeda nazvala i pitala gdje je Beta, jer nije dolazila na moj poziv, rekao mi je da ju je sredio i da je više nema', kaže naša sugovornica, dodajući kako nije odmah povjerovala njegovim riječima, ali je od mladića koji je spasio štene doznala da je svoju prijetnju ipak ostvario.

Spremna je o svemu posvjedočiti, a i susjedu je već rekla da će ga prijaviti. U međuvremenu, sva četiri Betina šteneta su zbrinuta zahvaljujući nalaznicima koji su im spasili život te čekaju svoje udomitelje. Svi koji su sudjelovali u spašavanju pasa nadaju se da će i kujica preživjeti i pronaći novi dom, u kojem će zaboraviti na sve loše što joj se kod sadašnjeg vlasnika dogodilo. 

'Ne možemo se oteti dojmu da cijeli slučaj neodoljivo podsjeća na slučaj Ostoje Babića s Pešćenice, koji je u svom dvorišnom prostoru motikom zatukao svoju kujicu mješanku zato što je bila, kako je izjavio policiji, 'niš koristi', jer se je svima umiljavala i veselo mahala repom. Po svemu sudeći, moglo bi se reći da gotovo svaki zagrebački kvart ima barem jednog svima dobro znanog zlostavljača životinja kojemu nitko ništa ne može i kojeg se svi u kvartu boje, uključivši i nadležne institucije. Mislimo da je samo pitanje vremena kada će ovi 'kvartovski monstrumi' svoj bijes početi iskaljivati ne samo na životinjama, već i na ljudima', ističe Jadranka Dragović iz Suze. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene