Obavijesti Video Pretražite Navigacija
osnovan poseban tim

Ubili ga policajci: Završena obdukcija ubojice iz Vinkovaca, evo što je otkrila

Policija je objavila rezultate obdukcije nad mladićem koji je u srijedu u Vinkovcima ubio oca te je pronađen mrtav kako pluta u rijeci Bosut nakon vatrenog okršaja s policajcima.

Policijsko priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Vezano uz postupanje policije prema 21-godišnjem osumnjičeniku za ubojstvo 63-godišnjaka, jučer, 29. ožujka, temeljem naloga Županijskog državnog odvjetništva Vukovar, provedena je obdukcija na mrtvom tijelu 21-godišnjaka u NMB "Dr. Juraj Njavro" u Vukovaru.

Obdukcijom je utvrđeno kako je uzrok smrti prostrijelna rana nastala od projektila ispaljenog iz daljine.

S obzirom na nalaz obdukcije i činjenicu da su policijski službenici prilikom postupanja prema osumnjičeniku uporabili vatreno oružje radi odbijanja istodobnog protupravnog napada na svoj život, glavni ravnatelj policije Nikola Milina zapovjedio je, temeljem odredbi Pravilnika o načinu postupanja policijskih službenika, formiranje stručnog tima policijskih službenika Ministarstva te je tim uputio u Policijsku upravu vukovarsko-srijemsku.

Pročitajte i ovo Ubojstvo u Vinkovcima - 4 Istraga u tijeku Krvoproliće na istoku Hrvatske - policija slaže mozaik, susjedi se prepali: ''Čulo se nešto, pucanj...''

Pročitajte i ovo Očevid na mjestu ubojstva u Vinkovcima - 3 Tijelo plutalo u rijeci Jezivi detalji zločina u Vinkovcima: Ubio oca, pokušao i brata. Likvidirala ga policija?

Zadaća stručnog tima je prikupiti obavijesti i ispitati sve okolnosti uporabe vatrenog oružja od strane policijskih službenika koji su postupali.

Nakon što stručni tim podnese izvješće glavnom ravnatelju policije Nikoli Milini o svemu što je utvrđeno, bit ćemo u mogućnosti izvijestiti javnost s više detalja.

Do tada nismo u mogućnosti odgovarati na pojedinačne upite, a kako ne bi utjecali na rad i konačne zaključke stručnog tima Ravnateljstva policije.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene