Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tijelo plutalo u rijeci

Jezivi detalji zločina u Vinkovcima: Ubio oca, pokušao i brata. Likvidirala ga policija?

Aktualno Galerija U Vinkovcima vatrenim oružjem ubijen muškarac, počinitelj pronađen mrtav - 2 U Vinkovcima vatrenim oružjem ubijen muškarac, počinitelj pronađen mrtav - 2 Foto: Vlado Kos / CROPIX U Vinkovcima vatrenim oružjem ubijen muškarac, počinitelj pronađen mrtav - 3 U Vinkovcima vatrenim oružjem ubijen muškarac, počinitelj pronađen mrtav - 3 Foto: Vlado Kos / CROPIX U Vinkovcima vatrenim oružjem ubijen muškarac, počinitelj pronađen mrtav - 4 U Vinkovcima vatrenim oružjem ubijen muškarac, počinitelj pronađen mrtav - 4 Foto: Vlado Kos / CROPIX U Vinkovcima vatrenim oružjem ubijen muškarac, počinitelj pronađen mrtav - 6 U Vinkovcima vatrenim oružjem ubijen muškarac, počinitelj pronađen mrtav - 6 Foto: Vlado Kos / CROPIX +6 U Vinkovcima vatrenim oružjem ubijen muškarac, počinitelj pronađen mrtav - 5 Galerija 1/11 >>
Muškarac koji je sinoć ubio oca pokušao je ubiti još jednog člana obitelji, objavila je policija.

Policija je objavila detalje zločina u Vinkovcima. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti: 

Policijska uprava vukovarsko-srijemska sinoć (28. ožujka 2023.) je u 22:39 zaprimila dojavu 37-godišnjeg muškarca da je u Ulici D. Žanića-Karle usmrćen član njegove obitelji. Dojavitelj je također naveo kako je drugi član obitelji uputio ozbiljne prijetnje usmrćenjem njemu i njegovoj obitelji.

Policijski službenici žurno su se uputili na mjesto dojave, gdje su u 22:42 na pješačkoj stazi zatekli beživotno tijelo 63-godišnjeg muškarca, a počinitelj se udaljio s mjesta događaja.

U nekoliko sljedećih dojava policiji 37-godišnjak je prijavio kako je član njegove obitelji koji mu je uputio prijetnje smrću provalio u njegovu kuću, a kako ga nije zatekao, udaljio se osobnim automobilom.

Pritom je dojavitelj naveo marku i registracijske oznake vozila, što je uvelike pomoglo policijskim službenicima da započnu s ciljanim traganjem za počiniteljem te blokiraju šire područje mjesta događaja.

Pročitajte i ovo U Vinkovcima vatrenim oružjem ubijen muškarac, počinitelj pronađen mrtav Imao oružje, alkohol, tablete... Ubojica iz Vinkovaca prije zločina snimio video: "Ne radim to bez razloga. Nisam šupak"

Pročitajte i ovo U Vinkovcima vatrenim oružjem ubijen muškarac, počinitelj pronađen mrtav - 3 Očevid u tijeku FOTO Ovo je mjesto strave: Cure detalji zločina u Vinkovcima - sin ubio oca poduzetnika pa sebe? Na autu rupa od metka

Nakon određenog vremena policijska ophodnja uočila je traženo vozilo u Ulici Matije Gupca u Vinkovcima i krenula u potjeru. Primijetivši policijsko vozilo, vozač se vozilom dao u bijeg. U bijegu vozilom udario je u metalni stup i time ga onesposobio za daljnje upravljanje, pa je napustio vozilo i trčeći se udaljio prema rijeci Bosut, gdje se sakrio u visoko raslinje.

Policijski službenici pozivali su ga na mirnu predaju, međutim osumnjičena osoba u prvom trenutku počela je prijetiti da će počiniti samoubojstvo, a odmah potom iz vatrenog oružja počela ispaljivati hice u smjeru policijskih službenika, koji su tada u skladu s odredbama Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, ispalili više upozoravajućih hitaca u zrak.

Osumnjičeni nastavlja s ispaljivanjem hitaca prema policijskim službenicima, koji su u tom trenutku zbog zaštite vlastitih života uporabili vatreno oružje prema njemu nakon što je na to upozoren sukladno zakonskim odredbama.
Potom ulazi u rijeku, ponovno izražavajući namjeru da će počiniti samoubojstvo te nastavlja ispaljivati hice prema policijskim službenicima, zbog čega oni ponovno uzvraćaju uporabom vatrenog oružja.

Nakon prestanka razmjene hitaca između osumnjičenika i policijskih službenika policijski službenici uočavaju tijelo osobe kako pluta u rijeci.
Na mjesto događaja izašli su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Vinkovci koji su tijelo izvukli iz rijeke.

Očevidom, koji je i dalje u tijeku, rukovodi zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Vukovaru koja je naložila i provođenje obdukcije koja će se provesti tijekom dana.

Po završetku očevida i utvrđivanju svih okolnosti događaja izvijestit ćemo javnost s više informacija.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene