Obavijesti Video Pretražite Navigacija
unatoč pritisku javnosti

Zatvoren Buba bar, kafić u kojemu su kavu posluživale osobe s invaliditetom: ''Ne radimo iz meni vrlo čudnih razloga..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Vinkovcima je zatvoren kafić Buba bar u kojemu su kavu trebale posluživati osobe s invaliditetom.

Vinkovački kafić Buba bar, koji je otvoren prošle godine u srpnju, više ne radi. Potvrdio je to Tomislav Velić, predsjednik Udruge osoba s invaliditetom ''Bubamara'' iz Vinkovaca.

''Buba bar nažalost više ne radi. Ono što je velika korist Buba bara je što smo pokušali ostvariti. Buba bar ne radi iz meni vrlo čudnih razloga. Pritisak javnosti, a više od 700.000 ljudi nam je pružilo podršku. Grad Vinkovci je pokazao socijalnu osjetljivost. Buba bar nakon što je ovršen, nije dobio dozvolu u godinu i tri mjeseca. Trebali smo se prijaviti na natječaj fonda za zapošljavanje i rehabitilitaciju, a nismo se mogli prijaviti jer smo bili ovršeni od tog istog fonda'', otkrio je Velić za N1.

Bar je zatvoren zbog ovrhe, odnosno jer nisu zapošljavali osobe s invaliditetom, iako projekta dokumentacija to niti ne omogućava.

''Priča o Buba baru je razvoj socijalnog poduzetništva gdje bismo mi željeli da osobe s invaliditetom rade. Mi bismo tek zapošljavali osobe s invaliditetom, ali je jasna projektna uputa da to nismo mogli. Ovršeni smo, zbog ovrhe se nismo mogli prijaviti na Fond za izgradnju Buba bara. COVID je donio svoje, iako je to vrhunski uređen ugostiteljski objekt u kojem bi osobe s invaliditetom bili konobari'', objasnio je Velić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene