Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pronađen gliser

Završena potraga na moru: Pronađeno tijelo ribara za kojim se tragalo dva dana

Potraga za nestalim muškarcem u pašmanskom akvatoriju (Foto: HGSS)
Potraga za nestalim muškarcem u pašmanskom akvatoriju (Foto: HGSS) HGSS
Aktualno Galerija +0 Potraga za nestalim muškarcem u pašmanskom akvatoriju (Foto: HGSS) Galerija 1/1 >>
U ponedjeljak u ranim jutarnjim satima kod otoka Kurba Mala u Kornatima pronađeno je tijelo muškarca za kojim je HGSS tragao dva dana.

Kod nenaseljenog kornatskog otoka Kurba Mala u ponedjeljak oko 7:30 pronađeno je tijelo muškarca za koje se pretpostavljalo da se radi o 60-godišnjem ribaru za kojim je šibenski HGSS tragao tijekom prošlog vikenda, piše Šibenski IN.

Pročitajte i ovo Napadač iz Kaštel Štafilića - 1 Pokušaj ubojstva HGSS-ovac se probudio iz kome: Pogledajte što je policija pronašla u kući napadača Hapšenje u Kaštelima - 2 Kamera Dnevnika Nove TV snimila odvođenje napadača Policija objavila nove detalje napada, muškarca prijavili za pokušaj ubojstva dvije osobe. Branimir Jukić iz HGSS-a: "Naš prijatelj se budi"

Iz PU šinbensko-kninske su potvrdili da se radi o nestalom ribaru. ''Tijelo je po nalogu zamjenice Županijske državne odvjetnice prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Šibenik, radi postupka identifikacije i utvrđivanja uzroka smrti.

Provedenim postupkom identifikacije je utvrđeno da se radi o 60-godišnjaku koji je 16. ožujka oko 12 sati isplovio gumenjakom iz Murtera prema uvali Vrulje'', javili su iz policije.

Gliser pronađen na obali

Dojava o nestanku starijeg muškarca u akvatoriju otoka Pašmana stigla je u šibensku stanicu Hrvatske gorske službe spašavanja u subotu u 20:13. 

Prema dosad poznatim informacijama, muškarac se s otoka Murtera uputio na otok Kornat. Njegov je gliser pronađen na obali otoka Šćitna. 

"S obzirom na to da je u tijeku bio napredni tečaj za upravljanje bespilotnim sustavima u Požegi, odmah po dojavi svi sudionici tečaja upućeni su u potragu. Tijekom noći krenuli su s potragom termovizijskim kamerama, nažalost do sada bez rezultata", kaže se u priopćenju HGSS-a te se dodaje da su sudionici potrage raspoređeni po svim otocima u Pašmanskom akvatoriju.

Trenutno su u potragu uključeni: helikopter HRZ-a, 4 broda policije i lučke kapetanije, jet-ski HGSS Stanice Zadar, 2 potražna psa, 12 dronova, članovi DVD-a Pašman, 20 članova HGSS-a iz Stanice Čakovec, Delnice, Vinkovci, Gospić, Slavonski Brod, Split, Koprivnica, Požega, Orahovica i Zadar.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene