Obavijesti Video Pretražite Navigacija
JOŠ UVIJEK NISU PRIMILI PLAĆE

Bore se za svoja prava: 4500 radnika Brodogradilišta 3. maj i Uljanika sutra počinje sa štrajkom

Radnici Uljanika kreću u štrajk (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Radnici Uljanika kreću u štrajk (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr
Radnici Brodogradiilišta 3. maj, kao i cijele Uljanik Grupe , u srijedu će početi opći štrajk jer im nisu isplaćene plaće za srpanj, izjavio je u utorak zamjenik povjerenika Sindikata metalaca Hrvatske u Brodogradilištu 3. maj Veljko Todorović.

"Uprava nije ispunila obećanje i nije uspjela osigurati novac za plaće", rekao je Todorović i izvijestio da će radnici štrajkati na svojm radnim mjestima, a organizirat će se dežurstva tehničkih služba, vatrogasaca i drugih.

Pročitajte i ovo Dječji vrtić - 2 Nakon neuspješnih pregovora Zaposlenici vrtića najavili štrajk: "Naši zahtjevi su jasni..." Vozila hitne pomoći - 1 Sindikat Zajedno Novi štrajk u zdravstvu? ''Pa jesmo li mi toliko glupi ili nas rade budalama?''

Todorović je rekao da je Sindikat metalaca Hrvatske "dobivao naznake da bi Uljaniku mogao biti odobren zajam HBOR-a, ali do danas u 13 sati zajam nije odobren, kada je u Puli, u sklopu postupka mirenja, održan sastanak Uprave Uljanika i sindikata".

O tome je sindikate, istaknuo je Todorović, izvijestio predsjednik Uprave Uljanik Grupe Gianni Rossanda, koji je, po riječima Todorovića, "svjestan da nije uspio ispuniti svoje obveze".

Brodogradilištu 3. maj u utorak je deblokiran račun, nakon što im je u petak tijekom dana blokiran, izvijestili su u utorak iz toga riječkog brodogradlišta.

Ministar gospodarstva Darko Horvat traži modalitet za isplatu plaća

U Vladi je završio sastanak o stanju u brodogradilištima na kojem su sudjelovali ministar financija Zdravko Marić, ministar državne imovine Goran Marić te ministar gospodarstva Darko Horvat, piše N1.

"Ministar Marić i ja, zajedno s premijerom, radnicima i Upravom nastojimo naći legitimni modalitet kako bi se radnicima osigurale najmanje dvije plaće. O odgovoru Bruxellesa na plan restrukturiranja ovisit će i naši budući koraci", rekao je ministar gospodarstva Darko Horvat koji kaže da je HBOR jedan od mogućih izvora novca za plaće.

Strateški partner Uljanika Kermas energija zatražila je ranije kredit od HBOR-a kako bi dao pozajmicu Uljaniku za plaće, no to je odbijeno. "S obzirom na način na koji je zahtjev sročen, logično je da je stigla odbijenica. Hoće li se zahtjev ponavljati, vidjet ćemo idućih dana", rekao je Horvat.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene