Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Splitu podijeljeno više od 3 tisuće porcija bakalara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na splitskim Prokurativama podjelom više od četiri tisuće besplatnih porcija bakalara i natjecanjem u spremanju fritula održana je tradicionalna božićna svečanost "Splitu s ljubavlju" pod pokroviteljstvom Grada i Splitsko - dalmatinske županije.

Više od jedne tone najkvalitetnijega bakalara, donaciju ribara iz Norveške, spremili su članovi udruge "Dalmatinski kuhar", a porcije su dijelili gradski i županijski čelnici te poznati glazbenici.

Pročitajte i ovo Koliko je poskupio blagdanski stol? - 3 CIJENA BLAGDANSKE KOŠARICE Blagdanski stol skuplji nego ikad prije: Znate li koliko bakalara i janjetine pojedemo u prosincu? Besplatne menstrualne potrepštine - 5 MENSTRUALNO SIROMAŠTVO Sveučilište u Puli studenticama besplatno dijeli uloške i tampone: "Ovo je mali pomak, ali zaista jako puno znači"

Splitski gradonačelnik Zvonimir Puljić uputio je zahvalnost norveškim ribarima koji Splićanima već nekoliko godina za redom omogućuju uživanje u najboljem bakalaru na svijetu, zaželjevši svima sretan Božić i novogodišnje blagdane.

Na "Svjetskom natjecanju u spremanju fritula", u organizaciji
dnevnika "Slobodna Dalmacija", na kojem se ocjenjivalo više od 83 tisuće zdjelica, prvonagrađenoj Renati Jelić pripalo je pet tisuća kuna, drugonagrađenoj Steli Matulić tri, a treću nagradu u iznosu od dvije tisuće kuna dobila je Lucija Marinov.

Članovi "Dalmatinskog kuhara" zajedno s Udrugom "Zeleni Dalmacije", bakalar su jutros servirali i štićenicima prihvatilišta za beskućnike.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene