Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na odjelu infektologije

Muškarac u karanteni i u KBC-u Split zbog sumnje u zarazu koronavirusom, uzorci poslani na analizu u Zagreb

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna osoba stavljena u izolaciju na Klinici za infektologiju splitskog KBC-a Split kako bi se otklonila sumnja na koronavirus.

Na Odjelu za infektivne bolesti KBC-a Split zbog sumnje na koronavirus od nedjelje navečer se nalazi mlađi muškarac, koji se nedavno vratio iz Kine, ali rezultati nalaza još nisu gotovi, doznaje Hina iz bolnice.

Pročitajte i ovo Sudar autobusa i automobila D8 bila zatvorena za promet Težak sudar busa i dvaju auta u Dalmaciji: Četiri osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći Julije Meštrović ALARMANTNO STANJE U KBC-u Split od četvrtka samo hitne operacije: ''Nikada nismo imali toliko puno tako teških bolesnika, očekujemo još više ljudi na respiratorima, dvije rodilje su na Intenzivnoj''

Kako se doznaje u bolnici, pacijent ima blage simptome, pa se najvjerojatnije ne radi o koronavirusu, ali s obzirom da je nedavno boravio u Kini i ima simptome, po protokolu mora biti izoliran od ostalih pacijenata.

Nalaz je poslan u Kliniku za infektologiju Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu i već do sutra bi se trebalo nešto pouzdanije znati jesu li njegovi simptomi posljedica zaraze koronavirusom ili im je uzrok nešto drugo.

Pacijent će do daljnjega ostati izoliran, a Klinika za infektologiju KBC-a Split ima osiguran prostor za izolaciju koji je odvojen od ostatka Klinike, ima zaseban ulaz te sve što je potrebno da osoba eventualno zaražena koronavirsuom bude odvojena od ostalih bolesnika, a svu potrebnu opremu za ovakve slučajeve ima i medicinsko osoblje.

Ako se potvrdi postojanje koronavirusa, pacijent će biti prevezen u Kliniku za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene