Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Propao dogovor

U ponedjeljak počinje štrajk u Croatia Airlinesu: "Mi idemo dalje po svom"

Štrajk u Croatia Airlinesu (Foto: Dnevnik.hr)
Štrajk u Croatia Airlinesu (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Štrajk u Croatia Airlinesu (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Uprava Croatia Airlinesa i sindikati nisu postigli dogovor oko kolektivnog ugovora pa u ponedjeljak u 6 ujutro počinje štrajk.

Na najavu sindikata da će štrajk trajati do ispunjenja zahtjeva, uprava te kompanije priopćila je da će od ponedjeljka radnicima u štrajku poništiti zahtjeve za godišnje odmore u srpnju i kolovozu, a plaću će im isplatiti prema pravilniku o radu, a ne kolektivnom ugovoru.

Pročitajte i ovo Osoblje Lufthanse ponovo u štrajku Nezadovoljni plaćom Novi štrajk osoblja poznate aviokompanije: Pripazite ako putujete U Njemačkoj počinje dvodnevni štrajk javnog prijevoza Trajat će dva dana Počeo štrajk javnog prijevoza u Njemačkoj: U nekim mjestima neće voziti ništa

Iz nacionalne aviokompanije kažu da nije riječ o pritiscima i prijetnjama.

"To je njihova želja da to naprave, nisu to morali, koliko znamo nijedan zakon ne nalaže da to moraju, oni su se na to sami odlučili, a je li to oblik pritiska neka oni kažu. Mi idemo dalje po svom, prema najavi", ističe Marko Božičević iz sindikata Orca.

"Za kompaniju briga o putnicima jest i treba biti na prvom mjestu, a posebno o onima koji su odavno kupili karte za planirane letove i čija prava u ovim okolnostima moramo zaštititi", ističu u odgovoru iz Croatia Airlinesa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene