Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ocjena ustavnosti

U ime obitelji traži ocjenu ustavnosti dokumentacije o promjeni roda i spola: "Sve mora biti regulirano zakonom"

Aktualno Galerija Ustavni sud Republike Hrvatske - 1 Ustavni sud Republike Hrvatske - 1 Foto: Vijesti Nove TV u 14 Ustavni sud Republike Hrvatske - 2 Ustavni sud Republike Hrvatske - 2 Foto: Vijesti Nove TV u 14 Željka Markić, U ime obitelji - 1 Željka Markić, U ime obitelji - 1 Foto: Vijesti Nove TV u 14 +0 Željka Markić, U ime obitelji - 2 Galerija 1/4 >>
Udruga U ime obitelji traži da se procijeni suglasnost sa zakonom i ustavnost načina prikupljanja medicinske dokumentacije promjene spola ili rodnog identiteta.

Udruga U ime obitelji podnijela je Ustavnom sudu prijedlog za ocjenu suglasnosti sa zakonom i Ustavom Republike Hrvatske Pravilnika o načinu prikupljanja medicinske dokumentacije te utvrđivanja uvjeta i pretpostavki za promjenu spola ili života u drugom rodnom identitetu.

Traže da se taj postupak uredi zakonom te da se o svemu provede široka javna rasprava.

"Pravilnik u svojoj biti omogućuje trajno sakaćenje osoba koje zatraže liječničku pomoć ili da primaju dugotrajnu i također s moguće štetnim posljedicama hormonsku terapiju.

Pročitajte i ovo Umirovljenik Zaslužuju bolje Predstavljena prva umirovljenička košarica: "Tu nema odjeće, obuće, nema poklona..."

Pročitajte i ovo Miloš Vučević Stigle osude U spotu srpskog ministra obrane i zastava RS Krajine, sablaznio nacionalističkim porukama: "Budi se neko novo vrijeme"

Broj mladih ljudi i osoba koje traže, koje se izjašnjavaju da su rodno disforični je u ogromnom porastu i u zapadnom svijetu i u Hrvatskoj. To nas obvezuje da imamo, da je to sve reguliramo jednim dobrim, kvalitetnim i stručnim zakonom", oglasila se Željka Markić.
 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene