Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žrtva, patnja i pobjeda

''Najoštrije osuđujem skidanje zastave u Kninu'', poručio Medved, osvrnuo se i na snimku Vučića i Šešelja

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved najoštrije je u ponedjeljak osudio skidanje zastave republike Hrvatske u Kninu, poručivši da zastava simbolizira hrvatske žrtve, patnje i pobjede.

"Najoštrije osuđujem, smatram potpuno nedopustivim da se netko uputi u taj čin jer hrvatska zastava simbolizira naše žrtve, simbolizira sve naše patnje, simbolizira sve pobjede", izjavio je potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved novinarima na obilježavanju Dana sisačko-moslavačke županije.

Dvojica 20-godišnjaka u nedjelju su snimila skidanje državne zastave s jarbola kod Knina, snimku su objavili na društvenim mrežama i proslijedili je 49-godišnjaku, koji ju je potom dijelio drugim osobama.

Sva trojica su potom uhićeni i predani pritvorskom nadzorniku, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Medved je pozdravio brzo reagiranje policije i njihovo privođenje, poručivši kako očekuje da će odgovorni biti sankcionirani u skladu sa zakonom.

"Kao što smo mogli vidjeti, već im je određen istražni zatvor - sada će se zaista jasno uputiti poruka svima koji se usude taknuti u hrvatske simbole da će odgovarati u skladu sa zakonom", kazao je.

Pročitajte i ovo Skinuta zastava kod Knina - 3 Moguća zatvorska kazna Skidanje hrvatske zastave kod Knina izazvalo ogorčenje: Počinitelji su pronađeni, a Grad će poduzeti dodatne mjere

Pročitajte i ovo Skinuta zastava kod Knina - 3 Moguća zatvorska kazna Skidanje hrvatske zastave kod Knina izazvalo ogorčenje: Počinitelji su pronađeni, a Grad će poduzeti dodatne mjere

Medved je također komentirao snimku predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i ratnog zločinca Vojislava Šešelja, koji zajedno piju na slavlju uz pjesmu koja koja veliča četnika Pavla Đurišića.

"Što se tiče Vučića, zaista je važno da se posveti stanju u Srbiji i pitanjima koji se tiču Srbije", rekao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene