Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ako Đapić ne da ostavku

Tomašić najavila osnutak nove stranke prava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako Anto Đapić podnese ostavku u HSP-u neće biti potrebe za novom stranom, rekla je Ruža Tomašić.

Potrebe za osnutkom nove stranke prave neće biti ako predsjednik Anto Đapić sutra da ostavku i ako se povuku suspenzije onih koje je isključio iz stranke, a u protivnom će se ići na osnutak nove stranke prava dr. Ante Starčevića, izjavila je danas u Požegi suspendirana članica HSP-a i bivša saborska zastupnica Ruža Tomašić. U Požegi se na konferenciji za novinare okupilo čelništvo Požeško-slavonskoga HSP-a te gosti - isključeni članovi Pero Čorić, Ivan Tepeš i Ruža Tomašić, koja je ustvrdila kako Đapiću nitko nije dao mandat u kojem bi samo on imao pravo na pravaštvo. ‘Želim još jednom naglasiti da nismo ničiji priljepci i nismo ničiji plaćenici. Mi smo pravaši koji želimo čistu i poštenu stranku’, istaknula je. Dodala je da su ona i njezini istomišljenici pomagali i šutjeli do 2005., dok je stranka ‘išla čisto’.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prosvjed pred Veleposlanstvom Srbije 'Tadiću, olakšaj dušu i otkrij istinu o nestalima' Slika nije dostupna Svečano potpisao pristupnicu 32 godine robijao zbog otmice aviona, a sada ušao u hrvatsku politiku

Spremni osnovati novu stranku

‘Kada je Đapić rekao da on donosi sve odluke jer i snosi odgovornost, mi smo 2007. godine zatražili da podnese odgovornost, a on nas je polako počeo isključivati iz stranke’, rekla je, dodajući da je Đapić iz HSP-a isključio oko 700 članova pa od njega traže da povuče sve odluke kojima ih je isključio ili suspendirao. Ocijenila je da stranka u posljednje vrijeme služi samo osobnim interesima pojedinaca.
Stranački ogranci i mnogobrojni članovi, u želji da očuvaju jedinstvo svih pravaša, spremni su osnovati novu stranku prava, istaknuo je predsjednik požeško-slavonskog HSP-a Radoslav Galić. Pero Ćorić je za 12. rujna u Iloku najavio skup pravaša i osnivački sabor HSP-a na kojem će jedna od kandidatkinja za predsjednicu stranke biti Ruža Tomašić. Krajem kolovoza predsjednik HSP-a Anto Đapić najavio je za 5. rujna izvještajnu konvenciju stranke. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene