Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjed pred Veleposlanstvom Srbije

'Tadiću, olakšaj dušu i otkrij istinu o nestalima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Članovi HSP-a dr. Ante Starčević su pred Veleposlanstvom Republike Srbije u Zagrebu održali mirni prosvjed pod nazivom 'Otkrijte nam istinu o nestalima, vi ju znate' i zapalili svijeće za 1024 hrvatska branitelja i civila koji se još vode kao nestali u Domovinskom ratu.

Predsjednica i zamjenik predsjednice HSP-a dr. Ante Starčević Ruža Tomašić i Pero Kovačević zatražili su od predsjednika Srbije Borisa Tadića koji, kako su rekli, idući tjedan dolazi u službeni posjet Hrvatskoj, 'da si olakša dušu' i otkrije istinu o nestalima.

Pročitajte i ovo Nestali djed - 1 Bio maskiran u mušketira Muškarca (82) nema gotovo dva mjeseca: Obitelj u očaju zato što je teški bolesnik, a nije popio lijekove Slika nije dostupna Svečano potpisao pristupnicu 32 godine robijao zbog otmice aviona, a sada ušao u hrvatsku politiku

Pred samim Veleposlanstvom zapalili su crvene lampaše u spomen na nestale i na, kako je rekao Kovačević, sve pogubljene i sve logoroše.

Predsjednica stranke Ruža Tomašić rekla je da su 'došli napraviti ono što je hrvatski državni vrh trebao napraviti odavno'. 'Trebao je saznati gdje se naši najmiliji nalaze, a ako su pogubljeni da barem znaju gdje im je grob', rekla je.

Cinično i bezobrazno

'Ono što je predsjednik Tadić sada napravio, ono što je donio, cinično je i bezobrazno', rekla je, osvrnuvši se na dokumente vukovarske bolnice koje je Tadić donio u Vukovar i pozvala hrvatski državni vrh da reagira.

'Ukupno još Hrvatska traži 1024 osobe i o tome gdje su oni zna predsjednik Boris Tadić, zna državni vrh Srbije i tražimo da to kažu. Kažite gdje se nalaze jer od 25 dokumenata koje je predsjednik Tadić službeno u neslužbenom posjetu donio u Vukovar, samo četiri imaju nekakvu uporabnu vrijednost, a ostali su bezvrijedni', poručio je Kovačević.

'Od 264 osobe koje su odveli na Ovčaru, znamo sudbinu za 200 osoba. Još ne znamo sudbinu ni za 490 Vukovaraca, koji su odvedeni u srpske koncentracijske logore', rekao je Kovačević. Također je podsjetio da je u srpske koncentracijske logore bilo odvedeno više od 7000 branitelja i civila.

'Pokušajte se ponašati kao dobri susjedi'

'Ako stvarno žele dobrosusjedske odnose, neka se konačno pokušaju ponašati kao dobri susjedi, neka vrate sve pokradeno, neka vrate sve opljačkano, neka vrate sve oteto, a pogotovo neka nam kažu gdje su naši najmiliji', poručila je Ruža Tomašić.

>> Tadića se u Vukovaru najviše dojmio susret s obiteljima nestalih

Mirni prosvjed ispred Veleposlanstva Republike Srbije u Zagrebu organizirala je zagrebačka Gradska organizacija HSP-a dr. Ante Starčević. Prosvjed je osiguravala policija. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene