Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HRVATSKA UDRUGA POLJOPRIVREDNIKA

I njima je dosta: "Pozivamo premijera Plenkovića da smijeni Ramljaka. Naravno, ako smije, ako mu to fondovi dozvole"

Tihomir Jaić, predsjednik Hrvatske udruge poljoprivrednika (Foto: Dnevnik.hr)
Tihomir Jaić, predsjednik Hrvatske udruge poljoprivrednika (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Tihomir Jaić, predsjednik Hrvatske udruge poljoprivrednika (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Tihomir Jaić iz HUP-a na današnjoj je presici iznio razloge zašto bi po njihovu mišljenju Ante Ramljak trebao dati ostavku na mjesto izvanrednog povjerenika u Agrokoru.

Predsjednik Hrvatske udruge poljoprivrednika Tihomir Jaić pozvao je danas Antu Ramljaka da podnese ostavku na mjesto izvanrednog povjerenika u Agrokoru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna proces nagodbe ide dalje Andrej Plenković napokon progovorio o Ramljakovoj ostavci: "Njegov potez nije me nimalo iznenadio" Slika nije dostupna Odlučno i jasno Jandroković o Agrokoru: ''Ako analiza dokumenata pokaže nešto negativno, onda će netko i odgovarati'

S Jaićem je nakon današnje presice razgovarao reporter Nove TV Andrija Jarak. Jaić je kazao kako ostavku Ramljaka traže slijedom informacija o njegovoj direktnoj i indirektnoj povezanosti s konzultantskim tvrtkama koje rade za Agrokor. Dometnuo je i kako se tim tvrtkama prihod u osam mjeseci povećao s dotadašnjih milijun do milijun i pol kuna godišnje na više od 10 milijuna.

"Tu možda nema kaznene odgovornosti, ali sigurno ima moralne odgovornosti. Smatramo da bi iz moralnih razloga gospodin Ante Ramljak trebao otići", kazao je Jaić i pozvao premijera Andreja Plenkovića da Ramljaka smijeni, ako sam ne da ostavku. "Naravno, ako to smije, ako mu fondovi dozvole."

Što se tiče nagodbe, kazao je kako smatra da su veliki dobavljači u određenom strahu te da o tome trenutno zato šute. Pozvao je Plenkovića da ne dozvoli tako velik otpis dugova kakav je planiran Ramljakovom nagodbom, jer će nastradati najviše mali dobavljači i OPG-ovi.

Upitan o Todorićevom jučerašnjem videointervjuu, kazao je kako smatra nerelevantnim da se on uopće javlja. "Ako se već javlja, trebao bi sjesti u prvi avion i doći u Hrvatsku te odgovarati za sve ono što je napravio, a napravio je to a je Agrokor doveo u propast te da je zbog njegova načina poslovanja propalo na desetke tisuća OPG-ova."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene