Tihomir Jaić iz HUP-a na današnjoj je presici iznio razloge zašto bi po njihovu mišljenju Ante Ramljak trebao dati ostavku na mjesto izvanrednog povjerenika u Agrokoru.

Galerija


Predsjednik Hrvatske udruge poljoprivrednika Tihomir Jaić pozvao je danas Antu Ramljaka da podnese ostavku na mjesto izvanrednog povjerenika u Agrokoru.

Vezani članci Andrej Plenković (Foto: Petar Glebov/PIXSELL) Andrej Plenković napokon progovorio o Ramljakovoj ostavci: "Njegov potez nije me nimalo iznenadio" Gordan Jandroković (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Jandroković o Agrokoru: ''Ako analiza dokumenata pokaže nešto negativno, onda će netko i odgovarati'

S Jaićem je nakon današnje presice razgovarao reporter Nove TV Andrija Jarak. Jaić je kazao kako ostavku Ramljaka traže slijedom informacija o njegovoj direktnoj i indirektnoj povezanosti s konzultantskim tvrtkama koje rade za Agrokor. Dometnuo je i kako se tim tvrtkama prihod u osam mjeseci povećao s dotadašnjih milijun do milijun i pol kuna godišnje na više od 10 milijuna.

"Tu možda nema kaznene odgovornosti, ali sigurno ima moralne odgovornosti. Smatramo da bi iz moralnih razloga gospodin Ante Ramljak trebao otići", kazao je Jaić i pozvao premijera Andreja Plenkovića da Ramljaka smijeni, ako sam ne da ostavku. "Naravno, ako to smije, ako mu fondovi dozvole."

Što se tiče nagodbe, kazao je kako smatra da su veliki dobavljači u određenom strahu te da o tome trenutno zato šute. Pozvao je Plenkovića da ne dozvoli tako velik otpis dugova kakav je planiran Ramljakovom nagodbom, jer će nastradati najviše mali dobavljači i OPG-ovi.

Upitan o Todorićevom jučerašnjem videointervjuu, kazao je kako smatra nerelevantnim da se on uopće javlja. "Ako se već javlja, trebao bi sjesti u prvi avion i doći u Hrvatsku te odgovarati za sve ono što je napravio, a napravio je to a je Agrokor doveo u propast te da je zbog njegova načina poslovanja propalo na desetke tisuća OPG-ova."