Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Videointervju Ivice Todorića

Todorić se požalio: "Svi misle da ležim na parama. A ja nisam imao možda ni 20.000 kuna"

Ivica Todorić (Screenshot You Tube)
Ivica Todorić (Screenshot You Tube)
Aktualno Galerija +0 Ivica Todorić (Screenshot You Tube) Galerija 1/1 >>
Nakon što je mjesecima objavljivao blogove, bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić odlučio se za novu komunikacijsku strategiju pa je tako danas objavio svoj prvi video na YouTube kanalu. Riječ je u intervjuu od gotovo 40 minuta u kojem priča svoju priču o Agrokoru.

Ivica Todorić nakon što je bio bloger bacio se i u - vlogere. Pa je tako na svom službenom YouTube kanalu objavio prvi video ako ne računamo onaj najavni.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ROČIŠTE U RUJNU Bivšem šefu Agrokora Ivici Todoriću odbijen zahtjev za žalbu protiv izručenja Ročište za Agrokor (Foto: dnevnik.hr) ''Za'' glasali vjerovnici s 80,2 % ukupnih tražbina Izglasana nagodba o Agrokoru, Peruško: "Hvala svima, ovih zadnjih dana nije se puno spavalo", Plenković zahvalio Dalić

Prvi vlog je u stvari intervju s Ivicom Todorićem iz njegovog privremenog doma u Londonu u trajanju od 37 minuta.

Odmah u uvodu okomio se na privremenu upravu Agrokora na čelu s povjerenikom Antom Ramljakom kazavši da i videoporukom želi ukazati na ono što se događa u Agrokoru.

"Morao sam ovim putem reagirati da obavijestim javnost što se zbiva. Ono što izvanredna uprava Agrokora danas želi je sprovesti nagodbu, a ono što se događalo u tom procesu je protuustavno i protuzakonito i kriminalno jednim dijelom, a u ovome trenutku ono što se nudi za nagodbu je likvidacija Agrokora i dobrim dijelom likvidacija hrvatske industrije, to znači ogromnu štetu za cijelu državu, zaposlenike, vjerovnike, vlasnike i ja bih rekao za cijelo društvo", kazao je na početku Todorić. 

Rekao je i da je prvi korak Lex Agrokora dobro isplanirana aktivnost da se Agrokor preuzme i ostvari vlastita imovinska korist te da je za taj zakon čuo tek kada je potpresjednica Vlade Martina Dalić izvijestila na konferenciji za novinare o njemu.

"Nismo mogli ni zamisliti da bi se našli u takvoj situaciji i da bi se to moglo dogoditi i da bi moja država napala jednu takvu kompaniju koja je toliko doprinijela društvu", istaknuo je.

Na pitanje što misli tko stoji iza svega toga, odgovorio je da država vodi cijeli proces preuzimanja Agrokora.

"Radili su protiv mene kampanju koja je neistinita i neprimjerena. Vidio sam da nemaju nikakvih elemenata za nas što se tiče optužbi za pljačku i slično pa su počeli izmišljati - govore o Ivici Todoriću i jahti, a ja sam bio u 11 godina na toj jahti pola sata", požalio se bivši vlasnik Agrokora.

"Na računu nisam imao ni 20.000 kuna. Svi su mislili da ležim na parama!"

Na pitanje novinara "Gdje su pare", rekao je da je prije šest godina, u vrijeme ministra financija Slavka Linića podastro detaljno izvješće o svojoj imovini, do lipe.

Odgovorio je i što točno danas posjeduje.

"Odlukom županijskog suda blokirana mi je sva imovina. Meni nitko ne vjeruje, svi misle da ležim na parama i da ne znam gdje ću s njima. Nikada nisam ni imao niti na računima imam neke značajnije pare. Poštujem svaku kunu, ali nisam imao možda niti 20.000 kuna na dan kad mi se to dogodilo. Jedino što imam je 25 posto od stambenog kompleksa u Zagrebu. Imam i još nekoliko malih njiva, to su vam k'o gradilišta za kuću. Da sam i pokrao novce, pokrao bi svoje jer je to moja firma. Sad kad su vidli da novaca nema, da smo sve ulagali u firmu, počeli su izmišljati svakakve nebuloze", ispričao je Todorić.

Njegov intervju pogledajte u videoporuci:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene