Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NESREĆA U SAD-U

VIDEO Urušio se most, vlak iskočio iz tračnica: Sedam vagona punih opasnih kemikalija završilo u rijeci

Vlak završio u rijeci
Vlak završio u rijeci Foto: Stillwater County DES
Teretni vlak s deset vagona iskočio je iz tračnica te je čak sedam vagona punih opasnog materijala i kemikalija završilo u rijeci Yellowstone u SAD-u.

Nakon iskakanja vlaka iz tračnica u Montani najmanje sedam teretnih vagona završilo je u rijeci Yellowstone. Tri vagona napunjena s vrućim asfaltom i četiri vagona rastopljenog sumpora završili su u rijeci nakon što je vlak Montana Rail Link iskočio iz tračnica te se most urušio.

Službenici istražuju je li prvo došlo do iskakanja vlaka iz tračnica ili rušenja mosta. Uz to, pokušava se utvrditi koliko se tereta iz vagona prolilo u rijeku.

Pročitajte i ovo Nesreća u zabavnom parku Strava u Švedskoj Strašna tragedija u zabavnom parku: Jedna osoba poginula, nekoliko ozlijeđenih - "Bilo je puno vrištanja"

Nesreća se dogodila oko 6:45 ujutro po lokalnom vremenu za vrijeme putovanja prema zapadu u okrugu Stillwater, objavio je Odjel za katastrofe i hitne službe okruga na Facebooku.

Andy Garland, glasnogovornik Montana Rail Linka, rekao je da nitko nije ozlijeđen. Napomenuo je i da su dva vagona prevozila natrijev hidrosulfat, ali nijedan nije završio u vodi, prenosi New York Times.

Kako napominje šef hitne službe Stillwatera, obje prolivene tvari brzo se skrućuju u vodi što znači da bi potencijalni štetni učinci na okoliš mogli biti ograničeni, pogotovo ako se ograniči njihovo širenje.

 


 

Ukupno je deset vagona iskočilo iz tračnica, a istaknuto je da je sreća da nijedan vagon nije prevozio naftu. Također, dužnosnici su napomenuli da nema očekivanog utjecaja opasnih materijala na gradove u blizini.

Pročitajte i ovo Izraelski premijer Benjamin Netanyahu Emitirano uživo Cigare, šampanjac i tajne: Holivudski mogul svjedočio u slučaju izraelskog premijera - "Shalom, Bibi!"

Snimka koja se širi društvenim mrežama pokazuje urušeni most s vagonima koji vire iznad vode. Još uvijek nisu poznat informacije o tome kada je most izgrađen te kada je posljednji put pregledan.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene