I dalje jako vruće - pred nama su dani s tropskim temperaturama u kojima će obvezni rekviziti biti kape, šeširi i puno, puno tekućine.


Vrućine ni danas ne popuštaju. Bilježe se rekordne ovogodišnje temperature. Tako je u 12 sati u Kninu izmjereno 37 stupnjeva, a u 14 sati čak 40 stupnjeva. U Metkoviću je u isto vrijeme izmjereno tek jedan stupanj manje, odnosno 39. U Rijeci je 39 stupnjeva izmjereno u 15 sati.

Vezani članci Pljusak, ilustracija Red sunca, red pljuskova: Ostaje vrlo toplo, a meteorologinja otkriva ima li stabilizacije na vidiku Grmljavina u Zagrebu (Davor Puklavec/PIXSELL) Nestabilno vrijeme se nastavlja: Meteorologinja otkriva u kojem će dijelovima Hrvatske biti najveće šanse za pljuskove i nevrijeme

Na karti upozorenja Meteoalarma, cijela je Hrvatska obojana u crveno. Daljnja upozorenja možete pratiti na njihovim stranicama.

U 8 sati ujutro more je čak 27 stupnjeva mjerilo u Puli i Malinskoj.

Vruće i vrlo vruće u svim krajevima Hrvatske bit će i u ostatku dana, a većinu idućeg tjedna nema naznaka da će se nešto bitnije mijenjati što se tiče vremena.

Sutra će temperature biti za stupanj-dva manje, a s nastavkom tjedna će opet temperature lagano rasti.

I dalje se veći dio Europe nalazi u grebenu anticiklone pa nam ostaje stabilno i sunčano.

Uz sunčano vrijeme i danas ujutro će biti toplo, pogotovo na Jadranu gdje se ni tijekom noći u nekim dijelovima temperatura nije spuštala ispod 27 stupnjeva. Ujutro će uz obalu puhati slaba bura.

>> UPOZORENJE NA VISOKE TEMPERATURE: Evo gdje je more danas najtoplije

Temperature će i dalje rasti tako da će i ostatak dana opet biti vruće, ponegdje i 38 do 39 stupnjeva. Ostat će vrlo vedro i bez vjetra.

Vrlo toplo i vruće bit će i na Jadranu gdje će osim mora malo svježine donositi i umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, u Istri jugozapadnjak. Temperatura do 37, a vruće će biti i u Gorskom kotaru i Lici, i do 39 stupnjeva.

Vrućine se nastavljaju i na jugu - između 34 i 38 stupnjeva. Ostat će vedro, a puhat će uglavnom umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak

I more je sve toplije, jučer je na sjevernom dijelu kod Malinske izmjereno čak 27 stupnjeva. Sunce je i dalje jako, UV indeks u unutrašnjosti će biti visok, a na jugu vrlo visok.

A IDUĆA TRI DANA?

Nastavlja se sunčano vrijeme, a nakon današnjih 39 stupnjeva za sutrašnjih 35 možemo reći da je manje osvježenje. Iza toga nas opet čeka lagani porast temperatura pa će biti vruće i vrlo vruće.

Vrlo slično je i na Jadranu s tim da će ovdje i noći i jutra također biti vrlo topli. I vjetar je slab, uglavnom sjeverozapadni, temperature 35 ili više

Vrlo vruće i sparno vrijeme nastavlja se i većinu idućeg tjedna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook