Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Toplinski udar

UPOZORENJE NA VISOKE TEMPERATURE: Evo gdje je more danas najtoplije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Diljem Hrvatske danas i sutra se očekuje vrhunac toplinskog udara. U nekim krajevima bi temperature mogle dosegnuti i 40 stupnjeva Celzijevih.

Najtoplije je jutros u Dubrovniku koji je u 7 sati grijalo 28 stupnjeva. U 13 je sati najtopliji bio Knin s 37 stupnjeva, te Ogulin i Karlovac s 36 stupnjeva. U Malinskoj na otoku Krku more je 'ugrijano' na 27 stupnjeva, dok je u mjestu Krk, te u Puli more dosegnulo 26 stupnjeva. 

Pročitajte i ovo Ilustracija toplinski val Stižu paklene vrućine, izdano upozorenje: Pogledajte gdje će biti najviše temperature Slika nije dostupna Tijekom dana mogući i pljuskovi METEOALARM U CRVENOM Hrvatska se probudila na visokim temperaturama

DHMZ upozorava na toplinske valove koji bi mogli djelovati na zdravlje građana danas i sutra. Najveća opasnost prijeti u nedjelju kada će se u nekim krajevima zemlje živa u termometru penjati i do 40 stupnjeva.

>> VIDEO Meso i svijeća na pločniku: Evo što im je napravila vrućina!

Prema trenutnim procjenama DHMZ-a, najtoplije bi u nedjelju trebalo biti na karlovačkom i šibenskom području, 40 stupnjeva poslijepodne. Nešto niža temperatura mjerit će se na zagrebačkom, splitskom i riječkom području oko 38 stupnjeva, a samo stupanj niže na istoku zemlje.

I ostatku zemlje bit će pakleno, pa se za produženi vikend dobro opremite bocama vode, šeširima i kremama s visokim zaštitnim faktorima.

Trebate li nešto obavljati birajte doba dana kad je temperatura niža, poput ranog jutra ili večeri. Djeci, starijima i kroničnim bolesnicima savjetuje se boravak u klimatiziranim prostorima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene