Val vrućina zahvatio je Hrvatsku. Ukoliko nemate klimu u svom domu ili radite u prostoru koji se ne rashlađuje, visoke temperature zasigurno vam otežavaju dane, ali i noći.


Imate li i vi fotografiju na kojoj se vidi temperatura na kojoj radite ili boravite tijekom ovog toplinskog vala, pošaljite nam na moj.report@novatv.hr

Užarene ulice gradova diljem Hrvatske, ovih dana bilježe veoma visoke temperature. Vrućine se uvlače u domove i radne prostore koji nisu klimatizirani. I sam boravak u njima nije nimalo ugodan, a rad je zasigurno još teži.

Vezani članci Toplinski val, ilustracija (Foto: Filip Kos/PIXSELL) Vrhunac toplinskog vala tek stiže, a splitska Hitna već na izmaku snaga: ''To je neprimjereno, to nikad nije bilo!" Slika nije dostupna Vrućine se nastavljaju, u četvrtak 35 stupnjeva!

Iako se zatvoreni radni prostori u pravilu rashlađuju, ima i primjera gdje nije tako. Jedan čitatelj poslao nam je fotografiju termometra u svom radnom prostoru koji je pokazivao 41 stupanj.

TROPSKE NOĆI SE NASTAVLJAJU Stižu toplinski valovi vrlo opasni za zdravlje

Javila nam se i čitateljica iz Rijeke, koja je fotografirala termometar koji pokazuje 50 stupnjeva na osunčanom prozoru. 'Naš termometar ne ide dalje. Fotkano iza podne, sa sunčanog prozora u centru Rijeke', napisala nam je mailu.

Vijesti o rashlađivanju još nema. Naime, tropske temperature se nastavljaju. Pripremite se za iduća dva dana kada će biti i vrhunac toplinskog vala. Temperatura bi u nedjelju na nekim mjestima mogla biti i oko 39. Tek početkom idućeg tjedna bit će manje vruće nego za vikend. Svejedno, 35 je i dalje mnogo. Utjehe nema ni u noćima, jer temperatura će preko noći rijetko ići ispod 20

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook