Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je potrošače o opozivu proizvoda "Tanjur s cvjetnim dekorom, opal 25,5 centimetara", zbog povećane migracije olova, a proizvod je na tržište stavila tvrtka TEDi poslovanje d.o.o. iz Zagreba.


Šifra proizvoda "Tanjur s cvjetnim dekorom, opal 25,5 centimetara" je 13035001021000000200, a razdoblje prodaje od 15. srpnja do 18. studenoga ove godine, priopćila je u četvrtak Kontakt točka Centar za sigurnost hrane, Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HR RASFF SUSTAV). Proizvođač tanjura je Jiangsu Yuefeng Technology Co.Ltd., Huai’an iz Kine.

Vezani članci Dodatak prehrani, ilustracija Opozvan proizvod koji građani kupuju preko interneta, sadrži visoki udio etilen-oksida Uvoz voća siječanj - studeni 2020. Država davno obećala izgradnju 20 hladnjača za voće i povrće, no još ih nema. Dok namirnice uvozimo, jedna županija u projekt je krenula sama

Proizvod nije u skladu s europskom Uredbom o materijalima i predmetima koji dolaze u dodir s hranom.

Tvrtka TEDi izvijestila je pak kako su testiranja proizvoda pokazala da sadrži povišenu razinu olova, što može štetno utjecati na zdravlje, pa kupcima savjetuju da spomenuti proizvod ne koriste te da ga mogu vratiti u trgovinu i dobiti isti novčani iznos za koji su proizvod kupili ili ga mogu zamijeniti za drugi proizvod.