Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nije u skladu s uredbom

Ne povlači se samo hrana: Ovaj proizvod ima povišenu razinu olova i može štetno utjecati na zdravlje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je potrošače o opozivu proizvoda "Tanjur s cvjetnim dekorom, opal 25,5 centimetara", zbog povećane migracije olova, a proizvod je na tržište stavila tvrtka TEDi poslovanje d.o.o. iz Zagreba.

Šifra proizvoda "Tanjur s cvjetnim dekorom, opal 25,5 centimetara" je 13035001021000000200, a razdoblje prodaje od 15. srpnja do 18. studenoga ove godine, priopćila je u četvrtak Kontakt točka Centar za sigurnost hrane, Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HR RASFF SUSTAV). Proizvođač tanjura je Jiangsu Yuefeng Technology Co.Ltd., Huai’an iz Kine.

Pročitajte i ovo Ilustracija, igračke Vratite bez računa Provjerite jeste li ih kupili: Poznata trgovina povlači nekoliko proizvoda, neke koriste i djeca Ilustracija Dvije serije Jeste li je kupili? Povlači se morska sol

Proizvod nije u skladu s europskom Uredbom o materijalima i predmetima koji dolaze u dodir s hranom.

Tvrtka TEDi izvijestila je pak kako su testiranja proizvoda pokazala da sadrži povišenu razinu olova, što može štetno utjecati na zdravlje, pa kupcima savjetuju da spomenuti proizvod ne koriste te da ga mogu vratiti u trgovinu i dobiti isti novčani iznos za koji su proizvod kupili ili ga mogu zamijeniti za drugi proizvod.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene