Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Građani na ulicama

Talijani ponovno prosvjeduju protiv vlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tisuće prosvjednika u organizaciji sindikata okupile su se u subotu u Rimu na prosvjedima protiv politika nove koalicijske vlade, izvijestio je BBC.

Prosvjednici su tražili od premijera Enrica Letta, koji dolazi iz lijevog centra, da odustane od mjera štednje i usredotoči se na stvaranje radnih mjesta.

Povjerenje javnosti u krhku koaliciju lijevog i desnog centra pada, pokazuju ispitivanja javnog mišljenja.

Prije preuzimanja dužnosti Letta je obećao da će stvaranje radnih mjesta odrediti kao prioritet u svom radu no njegovi su kritičari nezadovoljni jer se usredotočio na reformu poreza na nekretnine.

Pročitajte i ovo Coculla Duga tradicija FOTO Bizarna procesija: Sveti Dominik prekriven zmijama proveden ulicama grada Parlamentarni izbori 2024. Pregovori još traju Pregovori Plenkovića i Domovinskog pokreta u slijepoj ulici, HDZ žestoko po Milanoviću: "Komično je pratiti kako se koprca"

>> Talijanski premijer reže plaće sebi i ministrima

Italija se nalazi u najdužoj recesiji u posljednjih više od 40 godina. Državni dug sada iznosi 127 posto godišnjeg domaćeg proizvoda a nezaposlenost je dostigla rekordnih 11,5 posto, među mlađima od 25 godina 35 posto.

Subotnja prosvjedna povorka i skup koje su organizirali sindikati FIOM i CGIL privukla je prosvjednike iz cijele zemlje. Točan odziv nije poznat no očekivalo se oko 50.000 ljudi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene